Dani evropske baštine 2018 na Voždovcu: Izložbe, pešačke ture, zanatske radionice…

0
64

Gradska opština Voždovac i ove godine tradicionalno učestvuje u organizaciji Dana evropske baštine u Republici Srbiji u okviru kojih će na Voždovcu biti organizovano čak deset manifestacija.

Dani evropske baštine 2018 na Voždovcu: Izložbe, pešačke ture, zanatske radionice...
Ivan Strugarević, Foto: GO Voždovac

Početak programa na Voždovcu obeležen je samostalnom izložbom Ivane Strugarević u utorak, 11. septembra u Voždovačkom centru – Šumice (Ustanička 125). To je dvanaesta samostalna Ivanina izložba. Ljubitelji ove umetnosti su imali priliku da pogledaju ciklus “Kretanje”. On  obuhvata seriju apstraktnih slika kroz koje umetnica istražuje sveobuhvatni tok kretanja energije, misli i emocija.

Dušan Pop Đurđev i Vjeslav Hejno dobitnici Nagrade za životno delo „Mali princ“
Dani evropske baštine 2018 na Voždovcu: Izložbe, pešačke ture, zanatske radionice...
Na izložbi Ivane Strugarević u Voždovačkom centru – Šumice, Foto: GO Voždovac

Sledeće što je planirano je u subotu, 15. septembra, Dan pešačenja na Avali. Manifestacija će potrajati sve do 8. oktobra kada će je završiti predavanje dr Renata Samardžića na temu “Umetnost i kriminal”. U međuvremenu Voždovčane očekuju izložba Teodore Stojković; potom projekcije filmova; okupljanje u sećanje na Pavla Vuisića; poseta udruženju “Adligat”; tu je i tura “Istorija Voždovca”; pa zanatske radionice za žene; kao i sadržaji o kulturnoj baštini Avale.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde