Dani Darka Rundeka počeli spektaklom u rasprodatoj Amerikani

0
30

Manifestacija “Dani Rundeka u Beogradu” obuhvata pet koncerata, od 1. do 7. marta, u različitim prostorima Doma omladine.Svaki koncert je sa drugačijim repertoarom i postavama.

Dani Darka Rundeka počeli spektaklom u rasprodatoj Amerikani

“Dani Rundeka u Beogradu” su počeli spektaklom u petak uveče u rasprodatoj dvorani “Amerikana”. Darko je sa “Ekipom” u skoro dva sata odsvirao izbor najvećih hitova iz svoje karijere, od grupe “Haustor” do današnjih dana.

Dani Darka Rundeka u Beogradu – pet koncerata u martu

Uzavrela atmosfera u ispunjenoj dvorani osetila se još od izlaska muzičara na scenu, i uvodne teme “Ista slika”, iz perioda “Rundek Cargo orkestra”. Vrlo brzo, posle “Tamnog jorgovana”, usledila je eksplozija oduševljenja uz, kako reče Darko, najveći od velikih hitova – “Ena”. Emotivnu katarzu u pravom grotlu održale su “Ruke”, a onda u nizu i pravi “nokaut” – ponovo “Haustor” i “Uzalud pitaš”.

Fanove u transu je tek nakratko primirio “Senor”. Ubrzo je stigla nova doza toliko željenog “Haustora” – “Bi mogo da mogu”, “Sejmeni”… Rundek se tek povremeno obraćao posetiocima. Podsetio je, između ostalog, na kadrove za spot “Ima ih” snimljene u Beogradu, baš blizu Doma omladine.

Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki objavili spot za numeru “Mura Mura”
Dani Darka Rundeka počeli spektaklom u rasprodatoj Amerikani

“Ay Carmela” je izazvala pravi mali zemljotres u sali. Uz “Šejna” publika je doslovno bila raspamećena, što je bio pravi momenat da joj se servira “Apokalipso” za kraj zvaničnog dela.

Najvatreniji obožavaoci su, dozivajući Rundeka i “Ekipu” na bis, tražili “Šal od svile”. Želja je ispunjena, ali tek na samom kraju koncerta, uz mobilne telefone koji su blještali u mraku “Amerikane”. Prethodno se uživalo i uz “Makedo”, “Ljubav se ne trži”… Za sve to vreme, pića su se konzumirala isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju. Time je legendarni muzičar još jednom pokazao svoju ekološku osvešćenost.

“Dolinom se šetala”, zajednički singl Rundeka, “Ekipe” i Andreje
Dani Darka Rundeka počeli spektaklom u rasprodatoj Amerikani

“Dani Darka Rundeka” nastavljaju se u subotu uveče (21h) u istom sastavu i prostoru, ali uz drugačiji repertoar. U set listi će biti ređe svirane pesme, kao i neke nove.

E. A. / Foto: Zoran Lazarević LakiPOSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde