Dani Beograda 2019: “Pogled sa Kalemegdana” – koncerti na otvorenom, predstave, izložbe…

0
115

Od 16. do 19. aprila u prestonici će biti održana manifestacija Dani Beograda 2019 sa besplatnim kulturno-umetničkim sadržajima.

dani_beograda_pogled sa kalemegdana

Grad Beograd, Sekretarijat za kulturu i izvršni producent pozorište “Dadov” pripremili su niz besplatnih kulturnih, umetničkih i istorijskih sadržaja pod sloganom “Pogled sa Kalemegdana”. A, to je prilika da se građani uvere da je april jedan od najlepših perioda u Beogradu.

“Beogradski trio” – knjiga Gorana Markovića

Manifestacija “Dani Beograda” održava se u spomen na dva važna datuma iz istorije grada – 16. april 878. godine, kada je papa Jovan VIII u svom pismu prvi put pomenuo Beograd; i 19. april 1867, kada je Ali Riza-paša predao ključeve Beograda knezu Mihailu Obrenoviću.

Tokom tri dana manifestacije biće održani koncerti klasične i zabavne muzike na otvorenom, veliki scensko-muzički spektakli, pozorišne predstave, izložbe, promocije, turističke ture, otvorena vrata ustanova kulture Grada, kao i svečana dodela nagrada Grada Beograda. Inače, ovogodišnja, 17. po redu manifestacija “Dani Beograda” okupiće brojne umetnike i stvaraoce na 50 besplatnih programa.

dani_beograda_pogled sa kalemegdana

Koncerti “Pogled sa Kalemegdana” predstavljaju koncertnu reviju na kojoj učestvuje preko 30 mladih beogradskih umetnika. Ovogodišnji kulturno-umetnički program prilagođen je svim uzrastima, održava se na otvorenom i besplatan je. Kod “Pobednika” je montirana velika bina na kojoj će se odvijati bogat program. U utorak, 16. aprila (od 19h) je mjuzikl u kom učestvuju glumci i plesni parovi. To je zapravo muzičko putovanje kroz modernu istoriju Beograda. U sredu, 17. aprila, na programu je “Rok simfonija” i nastupiće najveće zvezde domaće rok scene u saradnji sa orkestrom “S. Binički” Ministarstva odbrane RS. A, u četvrtak 18. aprila, je gala koncert ozbiljne muzike, nastup kamernog orkestra sa solistima: Snežana Savićić Sekić – sopran; Jasmina Trumbetaš Petrović – sopran; Ljubica Vraneš – mecosopran; Nevena Matić – sopran; Dejan Maksimović, tenor; Dragutin Matić – bariton; Dragoljub Bajić – bas. Beograđani će moći da čuju melodije koje su bile poznate šezdesetih i sedamdesetih godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde