Grupa “Crveni vetar” objavila album “Ljubav i depra”

0
287

Grupa ima četiri člana, koji sviraju bas, bubanj i dve gitare.

Grupa "Crveni vetar" objavila album "Ljubav i depra"
“Crveni vetar”, Foto: Braca Nadeždić

Debi izdanje “Ljubav i depra” beogradske pank rok super grupe “Crveni vetar”, u izdanju “Take It or Leave It Records” iz Beograda, predstavlja savršenu gitarsku oluju. Na albumu se nalazi 12 žestokih, melodičnih i emotivnih pesama, od kojih barem 10 zaslužuje video spot, sa tekstovima koji putuju od ljubavi do depresije i nazad, i harmonijama na kojima mogu pozavideti i rokenrol dinosaurusi.

Noseći zid “Crvenog vetra” je pevačica i ritam gitaristkinja Đurđija Vidojković Đu. Njen vokal pleni i hipnotiše, podsećajući u nekim trenucima na Zanu Nimani, smeštenu u jedan moderni razbijački kontekst. Ostali članovi su iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova “Hitman”, “Stonewall” i “On the Run”. Janko je na bass gitari i pratećim vokalima; Đole na bubnjevima; a na drugoj gitari je naš poznati pisac Marko Vidojković, koji je i suprug Đu.

"Crveni vetar", Foto: Braca Nadeždić
Arsenal Fest 09: Očekuje se grmljavina u Kragujevcu, stižu “Red Fang”, “Ritam nereda”, “Atomsko sklonište”

– Kontrolišemo šta će da govori, imajući u vidu njegovu reputaciju – kaže Đu o svom mužu i gitaristi u bendu. – Šalim se, sam je tražio da bude u drugom planu, pošto tvrdi da bi njegovi drugi angažmani bespotrebno skretali pažnju sa naše muzike.

Kad je reč o albumu “Ljubav i depra”, Đu kaže da su veoma ushićeni.
– Dugo smo radili na njemu, dugo smo ga i snimali. Sada kad je konačno tu, na ivici smo da prsnemo od sreće. Dodatni podstrek je i to što je naš prvi singl, “Koliko košta”, za ovih mesec dana čuo veliki broj ljudi. A, reakcije su uglavnom bile takve da žele da čuju i ostale pesme.

17. Belgrade Beer Fest: “Eyesburn”, “Atheist Rap” i Vojko V. na glavnoj bini

U tome i jeste glavni adut “Crvenog vetra”. Njih mogu da slušaju svi koji vole gitarsku muziku, od pankera do metalaca, od veterana do klinaca – teško je i retko spojiti razvaljivanje i komercijalni kapacitet, a to ovom bendu ide kao od šale. Album je sniman u studiju “Asfalt”, a za miks i mastering zaslužan je iskusni hardkor pank dvojac, Mlađa Tea Break i Dino Dolničar.

 "Crveni vetar", Foto: Braca Nadeždić
“Crveni vetar”, Foto: Braca Nadeždić

Album se od 8. aprila može kupiti u robnoj kući “Vulkan” u Sremskoj; i “Dallas Records Shop” u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna); a može se naručiti i pouzećem preko Facebook stranice “Take It or Leave It Records”. Uz to dostupan je i na svim relevantnim digitalnim platformama Google play; Amazon; Deezer; iTUnes; Spotify.

Exit 2019: Stigao je novi talas izvođača za Addiko Fusion binu

Crveni vetar je, inače, narodni naziv za šarlah koji je u XIX veku ubijao decu.
– Trebalo je hitno da smislimo ime benda za Exit 2016. pred nastup. Vadili smo nazive iz šešira i eto to je ispalo! – kazao je za “Danas” pisac Marko Vidojković i druga gitara u “Crvenom vetru”. Dodao je da čim bude održana promocija albuma i prvi spot, biće i svirke.

E. A.

Ceo album možete preslušati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde