“Crni Ljubivoje” dokumentarac o glumcu Ljubivoju Tadiću

0
86

U ovom trenutku film je u fazi produkcije, a završetak i prikazivanje filma očekuju se u drugoj polovini tekuće godine.

“Crni Ljubivoje” je dokumentarni film inspirisan životom i radom glumca Ljubivoja Tadića. Film stvaraju reditelj i producent Predrag Velinović, direktor fotografije Milorad Glušica, montažer Vladimir Radovanović, a snimatelj zvuka Miloš Drobnjaković.

Dokumentarac o kojem se priča: „Isti“ Dejana Petrovića, film o ljudima „iza rešetaka“
Crni-Ljubivoje-1-
Na snimanju filma “Crni Ljubivoje”

Kako navode autori ovog filma, u bespoštednoj ispovesti pred kamerom, priča o Ljubivoju nije samo njegov život, glumački poziv, veliki broj neiskorišćenih, odbačenih talenata. Priča o Ljubivoju je zapravo priča o svima nama. O neispunjenim obećanjima, velikim pokušajima, neostvarenim snovima, o poziciji umetnosti u današnjoj Srbiji. O tome ima li smisla uopšte, danas i ovde, baviti se glumom, filmom, pozorištem. U okruženju amatera, diletanata, nepismenih i samoproglašenih, institucionalizovanih stručnjaka. Crni Ljubivoje je, dakle, priča ne samo o životu, nego i o glumčevom razmišljanju o životu. O društvenom položaju glumca u današnjoj Srbiji. O njegovoj egzistenciji. O izneverenim idealima i pogrešnim odlukama. O gubicima i vremenu.

Snima se dokumentarac o Draganu Stojkoviću Piksiju

Crni-Ljubivoje-1-Ljubivoje Tadić, u sopstvenom aranžmanu, igra predstavu o Arčibaldu Rajsu, koju je sam napisao i režirao, na sceni svog matičnog Narodnog pozorišta. Iako je to ansambl predstava, koja uključuje osam glumaca i devojku koja svira klavir, ponekad nema novca za sve njih, pa Tadić, uz glumačke sposobnosti improvizacije, na gostovanja putuje sam. Film “Crni Ljubivoje” prati jedan takav dan, ali i Tadićevu prošlost, pa i čitav njegov život, sve do kobnog požara u kojem je izgubio sestru.

Darko Lungulov snima film „YU grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu“

Film nastaje u produkciji “Sirius Production”. Podržan je na konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih dokumentarnih filmova.

E. A. / Izvor: Filmski centar Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde