Italijanski film “Čovek koji je kupio Mesec” sa Lazarom Ristovskim u domaćim bioskopima

0
113
čovek koji je kupio Mesec

Ovaj film je najgledanija domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina.

Italijanska komedija “Čovek koji je kupio Mesec” (L’uomo che comprò la luna) stiže u srpske bioskope. Reditelj Paolo Zuka je napisao i scenario za svoj film. Radnja filma smeštena je u njegovoj rodnoj Sardiniji i prati jednog lokalnog ribara (Lazar Ristovski), koji je obećao ženi koju voli da će joj pokloniti Mesec. A, zna se da Sardinjani uvek održe svoje obećanje…

3. RSFF: Italijanski umetnici otvorili festival

Beogradska premijera filma “Čovek koji je kupio Mesec” održaće se u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u četvrtak, 21. novembra u 20h. Publici će se nakon projekcije filma pokloniti reditelj Paolo Zuka, kao i glavni glumci Jacopo Cullin (Jakopo Kulin) i Lazar Ristovski. Ovaj film je u pratnji glumca i reditelja obišao mnoge zemlje širom sveta, a publika ga je rado prihvatila. Sada konačno stiže i u bioskope Srbije, distributer je Fame Solutions.

3. rsff
Zuka i Kulin na otvaranju 3. Ravno Selo Film Festivala, Foto: RSFF

Zuka je za svoju komediju okupio zanimljivu glumačku ekipu. Osim već pomenutih Ristovskog i Kulina, u filmu igra i čuvena španska glumica Anhela Molina (“Mračni predmet želja” Luisa Bunjuela; “Živo meso”, “Prekinuti zagrljaji” Pedra Almodovara…).
– Lazar je već radio u Italiji i ostavio je dobar utisak, tako da nisam mnogo razmišljao da ga pozovem. On je sjajan glumac, mislim da je majstor svih žanrova, ne samo komedije, gde je briljantan! – rekao je reditelj, kome je našeg glumca preporučio snimatelj filma “Sonetula”.

“Pijavice” Dragana Marinkovića od 19. septembra u bioskopima Srbije

Inače, Zuka i Kulin već su bili u našoj zemlji i imali prilike da vide kako publika reaguje na njihov film. Njih dvojica su ove godine bili gosti 3. Ravno Selo Film Festivala, gde se “Čovek koji je kupio Mesec” našao u takmičarskom programu. Oni su i otvorili Festival. Iako su se kućama vratili bez nagrade, bili su oduševljeni boravkom u Srbiji i na festivalu.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde