Čola i dalje na vrhu evrovizijske top-liste

0
121

Na portalu “Eurovision on Top”, koji okuplja milione poklonika najveće evropske muzičke manifestacije, novi album Zdravka Čolića “Ono malo sreće” je na prvom mestu liste “Top 15 evropskih albuma”.

Eurovision čola i dalje na vrhu evrovizijske top listeIako je na “Pesmi Evrovizije” nastupao 1973. godine, sa pesmom “Gori vatra”, evrovizijski obožavaoci iz celog sveta i dalje pomno prate njegov rad. Na top-listi singlova visoko su se kotirale pesme “Mala”, “Šljive su rodile” i “Kuća puna naroda”, sa aktuelnog Čolinog izdanja. A, što je dokaz da brojna evrovizijska publika i te kako prati rad najpopularnijeg pevača sa prostora bivše Jugoslavije.

Čola sa „Šljive su rodile“ prvi na evrovizijskoj top listi

Na listi “20+5”, na petom mestu se trenutno nalazi pesma “Kuća puna naroda”, koja već 16 nedelja na listi. Na sedmom mestu je numera “11” koju izvodi Marija Šerifović, inače pobednica Evrosonga 2007. Njena pesma je ne listi 10 nedelja. Na ovoj listi od izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, još je i Goran Karan i njegova “Moja košulja” (šesta nedelja na listi) na 22. mestu. A, Čolina kompozicija “Šljive su rodile”, trenutno zauzima 24. poziciju, i na listi je 24 nedelje.

ZDRAVKO ČOLIĆ: Što sam stariji, sve sam odgovorniji

Zdravko Čolić i dalje na vrhu evrovizijske listeAktuelni album Zdravka Čolića “Ono malo sreće” objavile su dve najveće diskografske kuće u regionu – PGP RTS i “Croatia Records”. I to je najprodavaniji album u proteklih nekoliko meseci u Srbiji.
– Na našim listama prodaje u PGP-u novi album Zdravka Čolića je ubedljivo najprodavaniji. Za našu kuću je velika čast što imamo u svojim redovima legendu domaće pop muzike, koji je snimio ovako dobar i komercijalan album – rekao je Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a.

Čola spot za pesmu „Kuća puna naroda“ snimio u Dubrovniku

Zdravko Čolić i dalje na vrhu evrovizijske listeAlbum je najprodavniji i na teritoriji Hrvatske, prema službenim podacima HDU (Hrvatsko diskografsko udruženje).
– Veseli me da album “Ono malo sreće” legendarnog Zdravka Čolića od trenutka kada je objavljen, postiže uspehe u kontinuitetu. Ne samo u regiji, već i u celom svetu. Dokaz tome je i njegov plasman na prvo mesto evropske top liste – kaže Želimir Babogredac, direktor “Croatia Recordsa”.

Goran Karan predstavio spot za pesmu „Moja košulja“

Pre nekoliko dana Čolić je završio spot za numeru “Tebe čuvam za kraj”, koji je snimio u Lisabonu. Posle Portugalije, Čola ponovo putuje u Švedsku, gde nastavlja skandinavsku mini-turneju. Zakazan nastup ima u Stokholmu 14. april, i u Horsensu sedam dana kasnije.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde