Čola, “Tropiko bend”, “Neverne bebe” i “Kerber” pozivaju na Drinsku regatu

0
2565

U video porukama Čola i članovi grupa “Tropiko bend”, “Neverne bebe” i “Kerber” pozvali su publiku da dođu na njihove koncerte, koji će biti u muzičkom delu programa 24. Drinske regate u Bajinoj Bašti, od 19. do 23. jula.

drinska regata bajina bašta ČolaOrganizatori su najavili da ove godine očekuju učesnike manifestacije iz svih krajeva Srbije, ali i iz evropskih zemalja, Izraela, Kine i Amerike. Između 15 i 20 hiljada ljudi će biti na samoj vodi, ali i još toliko posmatrača je na obali. Drinska regata je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope. Zabavni spust rekom Drinom, u dužini od 25 kilometara, započeće od Perućca, a cilj je u Rogačici.

“Uroni u aDRINAlinsku avanturu”, jedan je od slogana manifestacije.

Pored same regate predviđeno je i održavanje nekoliko koncetara u okviru muzičkog festivala “Most fest”. U sredu 19. jula, koncert će održati “Tropiko bend” na scenu SRC “Braća Milutinović”. Evo njihovog poziva:

Naredne večeri, 20. jula nastupiće Pinkove zvezde. Tog dana biće održano i takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo u Perućcu. Kako rekoše organizatori, tamo će od 16h ukrstiti kutlače.
U petak 21. jula biće održani egzibicioni skokovi sa mosta, a uveče koncert jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu – Zdravka Čolića. I Čola je snimio video poruku:

A kad prođe regata, 22. jula učesnike će u večernjim satima zabavljati “Neverne bebe”, “Kerber” i mladi bajinobaštanski bend “Rok u ponoć”.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko-rekreativnog karaktera na reci Drini. Nju, u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju STC „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta. Regata je najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje će i ove godine splavariti Drinom na „VIP splavu“. Pored „VIP splava“ na regati plovi i još nekoliko drvenih splavova. Oni su izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i daje joj ritam.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde