CNN: Srbija – destinacija koju morate posetiti u 2018!

0
238

Čuvena medijska kuća preporučila je putnicima da obavezno posete nacionalne parkove Kopaonik, Zlatibor, Tara, kao i da putuju vozom prugom Beograd-Bar.

CNN o Srbiji
CNN preporučio je turistima da posete Srbiju, Foto: Printskrin cnn.com

Srbija se našla na listi 18 svetskih destinacija koje treba posetiti u 2018. godini po preporuci CNN-a! Ova čuvena medijska kuća navodi da su poslednjih godina zemlje bivše Jugoslavije postale jedne od najpoznatijih destinacija u Evropi, naročito one koje izlaze na Jadransko more – Hrvatska i Crna Gora, kojima se ubrzo pridružila i Srbija.Hram Svetog Save u američkom izdanju magazina „Vogue“

– Posetioci počinju da pristižu u ovaj mahom neotkriveni kutak regiona, privučeni sjajnim pejzažima, bogatom istorijom, neverovatnom vrednošću za novac i obiljem sira. Beograd je već prepoznatljiv kao grad dobre zabave. On, na isti način kao što su to veliki gradovi istočne Evrope uradili pre 10 ili 15 godina, napušta urbanu sovjetsku sumornost i hrli napred ka sjajnijoj budućnosti!- navodi CNN.

Nacionalni park Kopaonik, Nebeske stolice, Foto: Wikipedia Commons
Nacionalni park Kopaonik, Nebeske stolice, Foto: Wikipedia Commons

– Srpski nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude zimske sportove, a leti beg u epske planinske pejzaže. U Nacionalnom parku Tara nalaze se klisure okružene šumovitim brdima. Na krajnjem jugu zemlje je Đavolja varoš, koja pruža ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova. Iako Srbija ne izlazi na more, moćna reka Dunav i dalje mami plivače na “rivijeru” obasutu tvrđavama”! – prenosi CNN. Oni su dali i preporuku putnicima da nikako ne propuste “jedno od najspektakularnijih putovanja vozom, prugom Beograd-Bar, koja je renovirana 2017. godine”.

Uskoro na Travel kanalu emisija o Beogradu i Srbiji

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima; Nacionalnim parkom Botum Sakor u Kambodži; Maltom; karipskim ostrvom Nevis; Banfom u Kanadi; Naganom u Japanu; Pueblom u Meksiku; Esauirom u Maroku; Pertom u Australiji; Ruandom; Kritom; Pjeongčangom u Južnoj Koreji; Lisabonom; Kahamarkom u Peruu; provincijom Junan u Kini; Ešvilom u Severnoj Karolini; i Nju Orleansom.

CNN Srbija Beograd, grad dobre zabave, Foto: Wikimedia Commons
Beograd, grad dobre zabave, Foto: Wikimedia Commons

Kako navode iz Turističke organizacije Srbije (TOS), naša zemlja postaje sve poznatija turistička destinacija zahvaljujući brojnim aktivnostima TOS.
Turistička organizacija Srbije je u toku 2017. godine sprovela intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim turističkim tržištima. Medijska kampanja emitovana je na globalnim mrežama BBC World i Eurosport. Promotivni spot u trajanju od 30 sekundi prikazan je više od 600 puta u zemljama Evrope i u SAD. Uz akcenat na letnju i zimsku turističku sezonu, ovu aktivnost pratila je i digitalna promocija na portalima ovih mreža.

Britanski „Vogue“ izabrao Exit među najbolje festivale Evrope

Pruga Beograd-Bar, Foto: Wikipedia Commons
Pruga Beograd-Bar, Priboj, Foto: Wikipedia Commons

Promotivne aktivnosti nastavljene su na britanskom TV Channel 5, a u toku je i emitovanje spotova o lepotama Srbije na Travel Channel-u. Objavljeni su članci i reportaže u najpoznatijim medijima kao što su: britanski “Guardian” i “Independent”; američki “Vogue” i “Conde Nast Traveller”; italijanski “La Reppublica” i “Corrriere de la Serra”; ruski “National geographic” i “Komsomoljskaja pravda”; francuski “Madam Figaro” i “Parisien”; nemački “Freie Presse”, “Hamburger Abend Blatt” i “Berliner Morgen Post”. A, emitovana je i radio kampanja na BBC Radio 4 i Radio 6.

Đavolja_Varoš,_overview_looking_up,_Serbia
Đavolja varoš, Foto: Wikimedia Commons

Turistička organizacija Srbije organizovala je veliki broj posebnih prezentacija i događaja; promocija i radionica za poslovne partnere; kao i studijska putovanja za 140 inostranih novinara iz najpoznatijih svetskih novinarskih kuća poput “New York Times”, “Vogue”, “USA Today”, “National geographic”, “Chicago tribune”.

BBC turistima preporučuje Nišvil

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu “Adrian”, najveću i najprestižniju nagradu za kampanju “Balkan Blogger Bash”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde