CLOUD 2020: Potrvđeni datumi Belgrade Beer Festa i Music Weeka

0
50

Drugo izdanje CLOUD festivalske platforme na Ušću nam se bliži.

CLOUD 2020: Potrvđeni datumi Belgrade Beer Festa i Music Weeka
CLOUD 2020 će ućiniti da leto u Beogradu ima vedrije nijanse, Foto: Promo

Potrvđeni su datumi ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa i Music Weeka. Nakon kolegijalnog usaglašavanja termina sa drugim manifestacijama, organizatori su saopštili da će biti održano drugo izdanje festivala, odnosno CLOUD 2020. Tako će, 18. Belgrade Beer Fest biti održan od 20. do 23. avgusta, a Music Week od 28. do 30. avgusta na beogradskom Ušću.

– U više nego vanrednim okolnostima, opet želimo da potvrdimo rešenost organizacionog tima CLOUD festivala da će sve dimenzije festivala biti prilagođene post-corona periodu. Istovremeno radujući se što desetomesečni rad ipak neće biti uzaludan. Apsolutno smo spremni da ispoštujemo sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju biti na prvom mestu! – saopštili su organizatori.

Belgrade Beer Fest 2020: Rokenrol i pivo u niskom startu

Oni su naveli i da posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta, svakako negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji. Dodali su da je situacija daleko od sjajne. Ali, da čine sve da u okolnostima velikih limita naprave dobra i zanimljiva festivalska izdanja. A, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse.

– Prvo izdanje festivalske platforme CLOUD, u okviru koje su prošle godine na Ušću održana tri muzička festivala, posetilo je više od 920.000 ljudi. CLOUD festivali su tako postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije. Beogradska kulturna mreža i Skymusic su organizaciju i produkciju festivala podigli na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata – navodi se saopštenju.

Završeni Cloud festivali na Ušću – 920.000 posetilaca tokom 11 večeri

– Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer manifestacioni turizam, pogotovo sada, mora biti jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Države koje to prepoznaju brže će obnoviti turizam od drugih. Više detalja o samim festivalima, programu i sadržajima, očekujte u nedeljama pred nama – naveli su organizatori.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde