Cirkuliši: Jubilarni 10. Mikser festival krajem maja širom Dorćola

0
89

Deseto izdanje Mikser festivala održaće se od 24. do 26. maja.

Cirkuliši: Jubilarni 10. Mikser festival krajem maja širom Dorćola

Ovogodišnji moto festivala je “Cirkuliši”. Posvećen je temama održivog razvoja kao novoj kulturi života i rada, i pokretanju Platforme za cilkularnu ekonomiju u Srbiji.

Rambo Amadeus ima predlog za borbu sa požarima na Jadranu

Jubilarni festival dešavaće se na novoj lokaciji na donjem Dorćolu. I to, na više od 30 punktova u zoni između ulica Francuske i Dobračine, Skenderbegove i Dunavske. Predstojeći Mikser festival biće okrenut budućnosti, posvećen fenomenu održivosti kao novoj kulturi života i poslovanja, uz 72 sata neprekidnog dijaloga između umetnika, dizajnera, IT eksperata, urbanista, ekologa, inovativnih kompanija, ali i studenata. I, sve u cilju predstavljanja modela za kreiranje lepše i humanije budućnosti.

Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

Organizatori su najavili da će biti više od 500 učesnika u devet celina – Međunarodna konferencija “Šift” sa radionicom “Cirkulatron”; Sajam inovacija; Hakaton za promene; Dizajn zona; CirkulArt; Dobra hrana; Eko bazar; Mikser kids; i prateći programi.

Izraelski ulični umetnici poklonili mural Beograđanima – vrapce

Kao gosti na Međunarodnoj konferenciji najavljeni su poznati inovator iz Belgije, autor koncepta plave ekonomije, Ginter Pauli; pokretačka snaga kružne ekonomije u Sloveniji i centralnoj i istočnoj Evropi Ladeja Godina Košir; zamenica gradonačelnika Ljubljane Tjaša Ficko; i Rambo Amadeus u ulozi ekološkog aktiviste i konstruktora prvog balkanskog jedrenjaka na solarni pogon.

Cirkuliši: Jubilarni 10. Mikser festival krajem maja širom Dorćola
Foto: Promo

Jedna od tema 10. Miksera biće razvijanje održivih modela mobilnosti u našim gradovima i motivisanja građana da se kreću bez automobila. Takođe i da istražuju i upoznaju manje poznate delove grada. A, počeće od donjeg Dorćola tokom trajanja festivala.

IVAN LALIĆ: Romeo i Julija iz Savamale u Zvezdara teatru

Deseti Mikser festival predstaviće rezime svog decenijskog rada i promovisati primere dobrih urbanih praksi iz sveta i bliskog okurženja koje streme održivoj budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde