Specijalni gost u “Cinema Paradiso” spotu “2Cellos” – Oliver Dragojević

0
166

Na 89. rođendan čuvenog italijanskog kompozitora i dirigenta Ennia Morriconea, 10. novembra, duo violončelista objavio je novi spot.

“2Cellos” objavio je spot za njegovu kompoziciju “Cinema Paradiso”. Ova pesma našla se na njihovom hvaljenom albumu “Score”. A u spotu, pored Luke Šulića i Stjepana Hausera, pojavljuje se kao specijalni gost – Oliver Dragojević! On “glumi” kino-operatera. Dragojević je jedan od najvećih Hauserovih muzičkih idola, sa kojim je snimio i album. Uz to uvek su, kažu, hteli da vide Olivera u jednoj drugačijoj ulozi. Upravo ovaj spot je bila idealna prilika za tako nešto! Spot “Cinema Paradiso” je snimljen u starom bioskopu u Samoboru.

Luka Šulić iz „2Cellos“ postao tata, naslednik se zove Val

– Budući da je Morriconeu danas rođendan, odlučili smo baš danas objaviti spot za ovu njegovu predivnu filmsku melodiju – izjavio je Stjepan Hauser.
Režiju spota potpisuje dugogodišnji saradnik dvojca “2Cellos”, Darko Drinovac.

Sergej Ćetković i Stjepan Hauser iz „2Cellos“ snimili „Oči nikad ne stare“

Podsećamo, na albumu “Score”, “2Cellos” se predstavljaju sa novim zvukom i stilom. Sviraju najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Album prati i svetska turneja.
Luka i Stjepan su ovog puta više istraživali tradicionalni svet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se i Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Šulić i Hauser potpisuju produkciju zajedno sa Nickom Patrickom.

Na društvenim mrežama Hauser i Šulić objavili su i trejler za dokumentarani film “2CELLOS 2FACES”. On će premijerno biti emitovan na TV SLO 15. novembra.

Poslušajte duet Dragojevića i Bebeka „Ako voliš ovu ženu“

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde