CGA Belgrade 2019: Konferencija kompjuterske grafike 1. i 2. novembra

0
101

Konferencija će biti u znaku holivudskih blokbastera, spaja industriju filma, gejminga i dizajna.

CGA Belgrade 2019: Konferencija kompjuterske grafike 1. i 2. novembra

Treća beogradska konferencija kompjuterske grafike i umetnosti CGA Belgrade održaće se 1. i 2. novembra pod sloganom “Bujanje”, u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Kao i prethodnih godina, ovo je povod da se u Beogradu okupe neka od najatraktivnijih imena u oblasti produkcije vizuelnih efekata, gejminga, animacije, digitalnih umetnosti i dizajna čime Srbiju stavljaju na mapu evropskih kreativnih gradova.

U dvodnevnom programu posetioci će moći da biraju između 30 predavanja, tri panela, pet radionica, okruglih stolova. To će biti prilika i da sretnu “lovce na talente”. Konferencija CGA Belgrade 2019 je besplatna, a svi zaineteresovani za učešće mogu se od danas registrovati putem Eventbrite sistema ili na sajtu cgabelgrade.com

“Hakuna Matata” iz “Kralja lavova” na 28 jezika, uključujući i srpski
CGA Belgrade 2019: Konferencija kompjuterske grafike 1. i 2. novembra

U Beograd stižu Justin Fields, concept artist filmova “Vulverin”, “Planeta Majmuna” i “Grdana”; Hugo Guerra, supervisor vizuelnih efekata na filmu i video igrama; Igor Jovanovic iz londonskog Framestore studija, koji će sa publikom podeliti svoj rad na “Spajdermenu”; predstavnici nagrađivanih studija “FullScream”, “The Mill”, “Escape”. Poseban kuriozitet biće i dolazak Markosa Faharda, softverskog inženjera i kreatora najpoznatijeg rendering softver Arnold, za čiji rad je nagrađen tehničkim Oskarom Američke filmske akademije.

Među zanimljivim panelima naći će se i tema o ženama u industiji kompjuterske grafike. Posebno zanimljiv sagovornik na ovu temu biće Klaudija Cermak, autorka knjige “Kako ući i preživeti film, advertajzing i TV postprodukciju – ultimativni vodič” sa 35 godina dugom karijerom u kojoj je bila svedok digitalne revolucije industrije i pored čijeg imena stoje naslovi “Troja”; “Hari Poter”; “Džejson Born”; “Kapetan Amerika”; i “Noćne zveri”; i Oskar za rad na filmu “Gladijator”.

Bloger Fest 2019: Okupljanje blog zajednice 10. novembra

– Volim da stvaram lepe slike. Volim izazove, a pre svega, volim da rešavam probleme. Vizuelni efekti uvek predstavljau izazov i problem, a povremeno su to prelepe slike. Volim VFX industriju zbog njenog pionirskog duha, neverovatnih ljudi ali i bezbroj izazova. Knjiga precizno i jasno, ali i duhovito, nadam se, odgovara na pitanja koja mi studenti najčešće postavljaju. To je ultimativni vodič kroz industriju koji se bavi ne tako često obrađenim temama, izazovima sa kojima se susrećemo i time koliko je važno biti društveno biće osim talentovani artista.” – rekla je Klaudija pred dolazak u Beograd gde će održati i posebnu radionicu za mlade studente.

Poseban fokus konferencije biće edukacija i obrazovanje talenata u industriji kompjuterske grafike koja objedinjuje film, dizajn, vizeulne umetnosti i IT kao savršen primer bujanja kreativnosti potpomognutog novim tehnologijama u kome Srbija ima dosta toga da ponudi.

MILJEN KLJAKOVIĆ KREKA: Bolno je na kraju snimanja rušenje dekora

CGA Belgrade konferenciju zajednički organizuju Srpska filmska asocijacija; Crater VFX trening centar; i portal VFX Srbija; i deo je platforme “Srbija stvara – Serbia creates” kreirane kroz rad kabineta predsednice Vlade Republike Srbije i njenog Saveta za kreativne industrije sa ciljem međunarodnog predstavljanja Srbije kroz kreativnu, inovativnu i digitalnu zajednicu.
Konferencija se održava uz podršku Ambasade Kanade u Beogradu; Austrijskog kulturnog foruma; Ministarstva kulture; i partnera iz industrije koji nastavljaju podršku domaćoj CG zajednici: Autodesk; 3Lateral; Foundry; Access VFX; i Escape Studios.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde