Četvrta sezona “Vojne akademije” od 29. septembra na RTS-u

0
487

U subotu 29. septembra na Prvom programu (20h) počinje emitovanje četvrte sezone serije “Vojna akademija”, zajedničkog projekta RTS-a, produkcijske kuće “Nira”, Vojne akademije i Ministarstva odbrane. Na Vojnoj akademiji predstavljen je novi serijal i premijerno prikazana prva epizoda. Četvrta sezona ima 15 epizoda.

RTS: Četvrta sezona "Vojne akademije" od 29. septembra
Bojan Perić kao Danijel Stošić, Foto: Printskrin Instagram /Boki Peric

Novi ciklus “Vojne akademije” donosi nam nove zaplete, ali i menja stare odnose među već poznatim likovima. A, sve je počelo 2012, emitovanjem serije koja govori o životu i školovanju na Vojnoj akademiji, bazirane na istinitim događajima. Već prva epizoda je postigla rekordnu gledanost od 2.220.000 gledalaca! Usledila je druga sezona i na talasu ogromne popularnosti snimljen je film “Vojna akademija – novi početak”. Posle toga i treća sezona serije. Za sedam godina, na više od 400 lokacija, sa 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista, snimljene su ukupno 53 epizode jedne od najgledanijih serija.

Završeno snimanje četvrte sezone serije „Vojna akademija“

View this post on Instagram

❤🐕

A post shared by vojna akademija (@vojjna_akademiija) on

Uoči premijernog prikazivanja prve epizode na Vojnoj akademiji gde je upriličeno predstavljanje nove sezone, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je, u izjavi za RTS, da je serija “Vojna akademija” značajno doprinela da se ljudi u Srbiji upoznaju sa time šta naše pitomce očekuje na Akademiji, ali i ono što je najdragocenije i najlepše u vojnom pozivu – drugarstvo, odanost i ljubav prema otadžbini.

Ministar odbrane zahvalio je RTS-u i ekipi koja je radila na seriji što je uspela da na TV ekrane prenese duh Akademije.
– Više od bilo koje serije, više od svega odnos prema vojsci se među Srbima gradi već vekovima. Svako ko želi da postane pripadnik Vojske Srbije, ko želi da posveti život odbrani Srbije, treba da uđe u Vojsku Srbije i to treba da učini preko Vojne akademije – istakao je Vulin.

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar

View this post on Instagram

Samo jako. #vojnaakademija4

A post shared by Andjela Jovanovic (@_blejzmodesti) on

– Više od 1.300 pripadnika Vojske Srbije učestvovalo je u kreiranju serije, svi rodovi vojske su zastupljeni tako da ćete imati prilike da vidite čvrst vojnički život. Imaćete priliku da vidite kako se živi, kako se vežba i kako se sanja za Vojsku Srbije – naglasio je ministar odbrane Srbije.

U prvom planu četvrtog serijala su akcija i strast koja je uvek pokretač radnje. Akcenat je stavljen na ključne teme koje serijal o Vojnoj akademiji zapravo i treba da prikaže, a to su: patriotizam, hrabrost, snaga, čast, vojna obučenost i spremnost naših junaka da u svakom trenutku srčano brane svoju zemlju, ali i svoje prijatelje u nevolji… Kadeti, junaci serije, sada prolaze kroz intenzivan deo vojne obuke – pakleni “dril”. On će na kraju pokazati jesu li dostojni da nose uniformu, ili možda, ipak nisu. Publika u novom ciklusu može da očekuje strast i akciju, ali i humor i humani pristup ljudskim slabostima…

NEBOJŠA MILOVANOVIĆ: Očekujem još pravih filmskih uloga

Brojni novi likovi iz vojnih redova, kao i novi zanimljivi likovi van vojske, obogatiće već postojeće, gledaocima dobro poznato društvo. Neočekivani obrti u privatnim životima junaka unose novu dinamiku u radnju koja publiku, kao ni do sada, neće ostaviti ravnodušnom.

U “Vojnoj akademiji” igraju: Branko Janković; Dragana Dabović; Slaven Došlo; Tijana Pečenčić; Bojan Perić; Anđela Jovanović; Ivan Mihailović; Tamara Dragićević; Dragan Bjelogrlić; Viktor Savić; Marija Vicković; Tihomir Stanić; Jelisaveta Orašanin; Ljubomir Bandović; Olga Odanović; Jelica Sretenović; Đorđe Stojković; Nebojša Milovanović i mnogi drugi. Reditelj je, kao i ranije, Dejan Zečević.

E. A. / Izvor: RTS

View this post on Instagram

Zavirite u još jedan insert iz 4.sezone❤

A post shared by vojna akademija (@vojjna_akademiija) on

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde