Čarobna noć u Beogradu Jasne Gospić

0
235

U beogradskoj Kombank dvorani u utorak, 23. oktobra, Jasna Gospić okupila je svoje kolege i održala koncert.

čarobna noć jasne gospić
Jasna i njene kolege, gosti koncerta, Foto: Promo

Bila je to njena čarobna noć. Pevačica je još jednom pokazala da pripada društvu najboljih. Mnogobrojna publika uživala je puna dva sata, a Jasna ih je provela kroz decenije svog rada uz numere “Lišće sa Balkana”, “Mala luka”, “Strepnja”, “Zar je voljeti grijeh”…

Jasna Gospić predstavila spot za pesmu „Bolujem“, cover francuske šansone „Je suis malade“
Sergej Ćetković i Jasna Gospić, Foto: Promo
Sergej Ćetković i Jasna Gospić, Foto: Promo

Romantičnu beogradsku noć u kultnoj dvorani dodatno su uveličale duetske numere “Samo jedna noć”, koju je Jasna na sceni ovaj put izvela sa Dženanom Jahićem; “Diše mi srca polovica” sa Duškom Kulišem; “Sad je proljeće” sa Goranom Karanom; “Da si tu” sa Sergejom Ćetkovićem; te “Sarajevo meni putuje” sa Željkom Samardžićem. Specijalni gost koncerta bio je i Dušan Svilar, koji je u zajedno sa Gospićevom izveo numeru “Nije vredno, sine moj”, inače pesma koju je svojevremeno snimio sa Kemalom Montenom.

Duško Kuliš i Jasna Gospić, Foto: Promo

– Hvala vam za ovu radost i uzvraćenu ljubav. Puno je toga što bih vam željela reći. Svima vama, koji volite moje pjesme, kao i prijateljima i kolegama sa kojima sam snimila slavljenički, duetski CD. Velike zvijezde, istinski prijatelji, koje i vi volite. Ipak, najbolje je da pjesma sve kaže sama! – reči su kojima je Jasna pozdravila publiku.

Jasna Gospić i Sergej Ćetković predstavili spot za pesmu „Da si tu“

Koncertu nije mogao da prisustvuje Halid Bešlić, koji je video porukom pozdravio prisutne u dvorani.
Beograd je iskreno i srcem bio uz Jasnu na njenom važnom jubileju. To su posvedočili gromoglasni aplauzi, povici uzbuđenja i odobravanja iz publike. Starije generacije podsetile su se i na Jasnin veliki hit “Dođi u pet do pet” kojim je otvorila koncert, ali i na “Ambasadore”, grupu u kojom je stidljivo zapevala kao gimnazijalka u Sarajevu i na “velika vrata” zakoračila na muzičku scenu. Ismeta Dervoz, takođe nekadašnja pevačica “Ambasadora”, bila je u publici i podržala je koleginicu na njenom beogradskom muzičkom rođendanu.

Sergej Ćetković i Stjepan Hauser iz „2Cellos“ snimili „Oči nikad ne stare“
Ismeta Dervoz i Jasna Gospić, druženje posle koncerta, Foto: Promo
Ismeta Dervoz i Jasna Gospić, druženje posle koncerta, Foto: Promo

Ovaj koncert vratio je Beograđane i u vreme respektabilne sarajevske pop-rok škole, te “oživeo” sećanje na Jadranku Stojaković, Kemala Montena, Davorina Popovića, Esada Arnautalića, Dragana Stojnića… kroz stihove pesama “Sve smo mogli mi”, “Maestro i violina”, “Brzi u 10”, “Grlim te prvi put”…

Muzičko veče Jasne Gospić, posvećeno srcu, muzici, generaciji, Beogradu, simbolično je završeno pesmama “Sarajevo, ljubavi moja” i “April u Beogradu”, kojima su pevačica i njeni gosti pozdravili i zahvalili se publici.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde