Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara

0
70

Bunt rok festival je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjih pet godina ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo 800 autora i bendova iz cele Srbije. A, njih 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu.

Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara

Otvoren je javni konkurs za šesti Bunt rok festival – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju Radio-televizija Srbije i emisija “Bunt”.
Do 12. februara svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta; tekst pesme; biografiju i fotografiju benda na e-mail adresu: buntrokfestival@gmail.com ili na poštansku adresu Radio Televizije Srbije (RTS, ul. Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom: Bunt rok festival 2020). Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su OVDE.

11. Demofest: Bend “Sergio Lounge” pobednik festivala
Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara
Grupa “Lagana sreda”, prošlogodišni pobednici Bunt rok festivala, Foto: RTS

Kao i prethodnih godina, nagradni fond takmičenja Bunt rok festivala 2020 i ovoga puta čine brojne i izuzetno vredne nagrade. I to, od novčanih, preko robnih, do muzičkih. Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema RTS-a. Osim titule pobednika šestog izdanja festivala, dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim i najvećim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Prethodno, spektakularno finale Bunt rok festivala, zaokružilo je petogodišnji ciklus i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a, nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i značajnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora.

II Festov Demo fest: Prijavljivanje bendova od 1. do 31. decembra
Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara
Branka Glavonjić, Foto: RTS

– Pozivamo sve mlade i nove rok bendove i autore da se prijave. Pripremite svoje biografije, fotografije i pesmu u trajanju do pet minuta i pošaljite nam imejlom ili na poštansku adresu RTS- a. Bunt rok festival je sve značajniji kao svojevrsna platforma za razvoj muzičke scene i veću prisutnost novih generacija, koje poseduju autorski potencijal a nemaju medijski prostor gde da predstave to što rade! – rekla je Branka Glavonjić, autorka Bunt rok festivala i emisije “Bunt”.

– Naročito je danas izuzetno važno biti drugačiji. I naša misija je da i dalje podržavamo rad autora koji su autentični i različiti u odnosu na ono što nam muzička scena u Srbiji trenutno nudi! – dodala je Branka.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde