Buka sada! Koja, Cane, Gile, Vasil, Rambo kao di-džejevi

0
370

Frontmeni poznatih domaćih bendova predstaviće se publici svojim muzičkim izborom u ulozi disk-džokeja na događaju “Buka sada!” u subotu, 14. aprila, u zgradi bivšeg “Kluza” (Masarikova 5, u potkrovlju).

U Beogradu se sprema prva, a po svemu sudeći, fantastična BUKA! – Beogradska Alternativna Kulturna Akcija. Alternativna rok scena u Srbiji, tvrde mnogi poznavaoci, na vrhuncu je kreativnosti i produktivnosti. Naravno, na radost publike koja intezivno pronalazi načine da je podrži.

DUŠAN KOJIĆ KOJA: „Disciplina“ sa usnom harmonikom ima još štošta da odsvira
buka sada
Gile, Cane, Koja

– S obzirom na to da mediji ne prate dovoljno ovu scenu, osim prilikom nekih festivalskih okupljanja, kao i da glas svakog od njih posebno ne može privući toliku pažnju javnosti, odlučili smo da okupimo neka od najeminentnijih imena domaće alternativne scene koji će – u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti kao frontmeni u ulozi disk džokeja – kažu organizatori događaja.

ZORAN KOSTIĆ CANE: Ja sam pećinar-roker

– U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti. BUKA! je nastala upravo s ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona. BUKA! je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače – najavljuju organizatori.

ĐORĐE MILJENOVIĆ: Ana Stanić je moj brat
buka sada
Rambo, Vasil, Vikler

A, BUKA! je okupila frontmene kultnih sastava koji će se svojim muzičkim izborom, u ulozi disk džokeja (na dve bine), predstaviti publici. Za gramofonima BUKE! smenjivaće se: Zoran Kostić Cane(Partibrejkers, Škrtice); Njegova DJ ekselencija Crni Zub – Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme); Srđan Gojković Gile (Električni orgazam); Đorđe Miljenović, ili Wikluh Sky odnosno Skaj Vikler (Bad Copy); Dejan Vučetić Vuča (ex Darkwood Dub); Vukašin Marković (IrieFM); Nemanja Kojić Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn); Vasil Hadžimanov; Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša); i Antonije Pušić, odnosno Rambo Amadeus.

Rambo Amadeus objavio baladu „Bi li mi kazala“

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i to: superpromotivni kontigent 200 ulaznica po ceni od 800 dinara; zatim promotivnih 200 ulaznica po 1.000 dinara; a regularna cena karata biće 1.200 dinara do nedelje, 8. aprila; posle toga će koštati 1.500 dinara; dok će na sam dam koncert na ulazu moći da se kupe za 1.800 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde