Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

0
49
Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Sedamnaesti Summer3p festival održaće se od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera. Među učesnicima muzičkog programa najavljena su poznata imena svetske elektro scene.

Pored zanimljivih muzičkih programa i ove godine predstaviće uzbudljiv spoj umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti. Budi kreativan i poseban – pozivaju organizatori posetioce.

– Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima koji na ovaj festival dolaze da budu deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti. Tokom tri festivalska dana u poslepodnevnim časovima održavaće se dnevni program popunjen sportskim turnirima, umetničkim performansima i kreativnim radionicama u saradnji sa programskim saradnicima i regionalnim umetnicima savremenog stvaralaštva – izjavio je Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p festivala.

17. Summer3p festival od 26. do 28. jula na Palićkom jezeru
Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić od samog početka brine o likovnom segmentu festivala. I ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20h tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici. A, tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine.

Akademska slikarka iz Subotice Ljiljana Horvat održaće body painting radionicu za sve zainteresovane. Likovnu radionicu održaće takođe i Udruženje “ZaJedno”, a Klub igara Collected Company Subotica, organizovaće na obali jezera takmičenje u zanimljivim društvenim igrama.

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl “Garden Quartet” 28. jula (17h) održaće letnji promenadni koncert.

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu
Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (TNG) imaće stencil art radionicu. U njoj će polaznici naučiti kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na platno ili majicu. Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac. Književnu radionicu poezije “slam poetry” vodiće Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Na festivalu će se naći i izložba fotografija “Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018”. Regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, a 28 jula (17-21h) održaće se turnir u speedmintonu.

26. FEF Palić: Gost festivala zvezda elektronske muzike DJ Džejms Lavel
Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Tokom “Porodičnog dana”, u nedelju, 28. jula, biće organizovane brojne promocije. Među njima je i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima. Tibor Liptak Big Hair u predvečernjim satima održaće zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Na prostoru Muškog štranda poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 4 do 9 godina, uz pomoć članova kluba škola sporta “Su Team” Subotica, imaće svoje programe. Mališani će moći da nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju (gimnastika; atletika; fudbal; odbojka; košarka; jedrenje na vodi…).

Budi kreativan i poseban na 17. Summer3p festivalu

Više informacija o radionicama i dnevnim programima OVDE.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica; Kancelarija za mlade Subotica; i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” Subotica.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde