“Brod za nabolje” – nova pesma Doris Dragović posle pet godina

0
160

Splićanka je obradovala svoje obožavaoce novim singlom i spotom. Mediteranski pop u svom najboljem izdanju.

"Brod za nabolje" - nova pesma Doris Dragović posle pet godina

“Brod za nabolje”, nova pesma Doris Dragović objavljena je bez velike pompe, ali je odmah stekla pažnju publike. Pevačica je album “Ja vjerujem” izdala 2009. godine, a poslednji solo singl “Jubavi rič” objavljen je 2014. Od tada je u nekoliko navrata bila gošća u numerama svojih kolega, retko se pojavljivala u medijima, ali je nastupala širom regiona. Najzad, pojavila se i njena nova pesma, a nakon 10 godina i novi spot.

Severina objavila spot za numeru “Loša” (Losha)

Za baladu “Brod za nabolje” muziku i tekst je uradio Ivan Huljić, sin kompozitora Tončija Huljića i tekstopisca Vjekoslave Huljić. Sa njim je Doris već sarađivala na minulom albumu. Leo Škaro potpisuje aranžman. Za ekranizaciju numere bio je zadužen “Pilot studio” i Vojan Koceić, i to je prva saradnja pevačice i ovog 36-godišnjeg režisera iz Splita, iza kojeg je više od 200 snimljenih video spotova. Kombinujući crno-bele kadrova, pored Doris se u spotu pojavljuje i balerina Mateja Milas. Pevačka diva je mnoge podsetila na svoje izdanje iz “Marije Magdalene”, sa kojom je Hrvatsku 1999. godine predstavljala na Pesmi Evrovizije. Spot za pesmu “Brod za nabolje” za manje od 24 sata ima na kanalu YouTube više od 30.000 pregleda, što govori da je publika je željna Doris Dragović i njene muzike.

“Što to bješe ljubav” autori namenili Čoli, Huljić “zakuvao” pa završila kod Olivera
"Brod za nabolje" - nova pesma Doris Dragović posle pet godina

– “Brod za nabolje” snimili smo u jednom danu. Doris je kao pokojni Oliver, zna tačno šta hoće, odmah stane ispred kamere i želi to što brže da odradi. Imala je viziju kako bi volela da to izgleda, a onda smo tu njenu ideju dalje zajedno razradili – rekao je Koceić za hrvatske medije. Snimali su u studiju na zelenoj pozadini (chromi), pa je u tom slučaju postprodukcija podrazumevala kompjutersku obrada.

Povodom izlaska nove pesme, Doris je istakla kako je u doba YouTube i stalnog brojanja klikova, i dalje zainteresovana isključivo za kvalitet.
– Nikada mi brojke nisu bile važne, već samo lepota umetnosti i duše. Ista me ta lepota privukla pesmi, a to je ono što ljudi, što publika oseti. Nismo li svi željni toga? – izjavila je pevačica.

Koncert Gorana Karana 6. novembra u Kombank dvorani

– Doris i telefonski imenik da otpeva opet bi se osetio taj dah, taj dašak Mediterana koji njen glas pruža. Pesma je vrh, podseća nekako na more, na Jadran – jedan je od komentara ispot spota.

E. A. / Izvor: Dalmacija danas, Jutarnji list

BROD ZA NABOLJE

Sve mi riči tiho tonu
u vodu ladnu, duboku,
di ponos moj već dugo vodi povorku…
Kasno razum diže ruku
na glupost već rasplamsalu
i moji dvori prazni ostaju…

Nisi zna ginit za mene,
nisi zna živit udvoje…
Pa’ je mrak na sve šta moje je
i pobiga je brod,
brod za nabolje…

Nikad nisu ka i tvoje
tuđe oči mene gledale
i planine za taj pogled bi se spustile…
Al lipost nekad sklopi oči
kad duša vrata otvori
i ljubav samo odleti…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde