“Breaking Point: A Star Wars” – fanovski film Stevana Filipovića

0
214

Filipović snima film nadahnut “Ratovima zvezda”, na engleskom jeziku.

Scenarista i reditelj Stevan Filipović (Šejtanov ratnik; Šišanje; Pored mene) završio je osnovno snimanje svog debija na engleskom jeziku. Njegov film “Breaking Point: A ‪Star Wars Story” dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje sile). Počiva na sledećem zapletu: Galaktička Imperija je pobeđena. Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. On je braću Dast, Nola i Kesa, sa surovih ‪ulica Korelije doveo u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile…

Snima se: Igrani film “Kelti” Milice Tomović
Darko Ivić, Stevan Filipović i Slaven Došlo

U ovom kratkom filmu (približnog trajanja od 15 minuta) glume: Slaven Došlo (Pored mene, Vlažnost, Panama); Darko Ivić (Pored mene); i Jana Milosavljević (Afterparti i serije Pogrešan čovjek i Moja generacija Z). Direktor fotografije je Đorđe Stojiljković. Film je sniman na lokacijima u blizini Beograda (na Avali i Kosmaju). Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku. Pomoćnica reditelja i rediteljka druge ekipe je Isidora Bulatović. Dodatno snimanje obaviće se u Beogradu, a cilj je svetska premijera u decembru.

Veliko interesovanje za mjuzikl “Pored mene”

Pre samog snimanja, glumci su tokom dve sedmice uvežbavali borbu svetlosnim sabljama i borilačke koreografije sa Srpskom kaskaderskom agencijom (SKA-Team), koju predvodi Slaviša Ivanović. Reč je o ekipi sa bogatim međunarodnim iskustvom i postignućem.

Ovaj film nastaje u produkciji beogradske producentske kuće “Hypnopolis” (producenti su Branislav Jević i Dušan Medić). Scenario na engleskom jeziku je napisao Stevan Filipović, na osnovu “Ratova zvezda” (Star Wars) Džordža Lukasa.
Kratki prilozi o procesu snimanja biće dostupni na kanalu You Tube u decembru, i njih je režirala Aglaja Filipović. Intervjue sa glumcima je obavio britanski filmski producent Markus Agar, koji je na ovom ostvarenju radio i kao savetnik za scenario i instruktor dijaloga. Na filmu rade i studenti Akademije umetnosti u Beogradu.

“Pored nas” nastavak filma “Pored mene”

“Breaking Point: A Star Wars” nije rađen u svrhu pravljenja profita. To je nezvanični fanovski film, koji nastaje bez namere da bude upotrebljen u komercijalne svrhe. Likovi koje poseduje kuća Lucasfilm/Disney i ova fanovska serija nisu ni u kakvoj vezi sa pomenutim kompanijama.

E.A. / Izvor: FCS, Foto: Tamara Antonović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde