Branko Isaković objavio album “Aja Sofija”

0
82

Branko Isaković bas gitarista, producent, kompozitor i aranžer snimio je samostalni album, koji je promovisao u Klavir holu Arsen Dedić (UK Stari Grad).

Branko Isaković objavio album "Aja Sofija"
Rodoljub Stojanović i Branko Isaković na promociji u UK Stari Grad

Album “Aja Sofija” u izdanju Multimedia Music je treći samostalni CD Isakovića, u etno ambijentalnom žanru. To je muzička priča o njegovom duhovnom putovanju u Istanbul, slikama tog izuzetnog grada i energiji hrama Aja Sofija. Isaković u svojoj muzici spaja svetove klasične turske muzike, ambijentalne u stilu Brajana Inoa i srpske duhovne tradicionalne muzike. Ovaj album potpomognut je sredstvima iz Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a.

aja sofija_branko isaković
Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!

– Album predstavlja skup od 13 pesama koje se nižu jedna za drugom kao da su jedno muzičko delo. Kada smo u našoj firmi preslušavali ovaj album, svi su bili ushićeni i pozitivno iznenađeni lepotom i pitkošću zvuka na njemu – rekao je na promociji Rodoljub Stojanović, vlasnik i direktor Multimedia Music.

Isaković se na promociji osvrnuo na svoj put i obilazak Aja Sofije, i veliki utisak koji je to ostavilo na njega i iz koga je iznikao ovaj album. On se zatim zahvalio svim kolegama koji su učestvovali u snimanju CD, a posebnu zahvalnost izrazio je dvema ženama koje su ispunile njegov život. Okupljenima se obratila i Snežana Prokić koja je objasnila da je album satkan iz ljubavi i da predstavlja ljubav koja se širi kroz njihov zajednički život i rad.

Muzički sastav “Stupovi” održao koncert u Hramu svetog Save
aja sofija_branko isaković
Dejan Cukić i Branko Isaković

Branko Isaković rođen je 1958. u Valjevu. Posle dvadesetak godina bavljenja rock and roll, blues i pop muzikom (Bulevar; Suncokret; Idoli; Kerber; Dejan Cukić & Spori ritam bend; The Glissers), od sredine devedesetih se okrenuo duhovnoj, ambijentalnoj i etno muzici. Od 1997. intenzivno sarađuje sa Ljubom Ninkovićem i zajedno su uradili muziku za brojne TV emisije, reklame, radio džinglove, kao i pozorišne predstave.

BRAĆA TEOFILOVIĆI: San i dalje traje
aja sofija_branko isaković
Branko Isaković i Duda Bezuha

Njih dvojica su zajedno sa Biljom Krstić 2000. pokrenuli projekat “Bistrik”. Sa ovom postavom Branko je učestvovao kao basista, aranžer i producent u izradi albuma “Bistrik” (2001); “Zapisi” (2003); i “Tarpoš” (2006), kao i u izradi muzike za film “Zona Zamfirova”. Danas Branko i Ljuba vode dve etno grupe, “Stupovi” i “Zanovet”. Isaković je 2001. sa Ivicom Stojanovićem pokrenuo etno muzički projekat “Teodulija”, i kao kompletan autor aranžmana učestvovao u izradi CD izdanja “Priče iz davnina” (2001) i “Vino istine” (2007). Velika želja ovog umetnika je da doprinese podizanju etno scene kod nas, kao i da aktivno učestvuje u njenom prezentovanju u inostranstvu.

E. A. / Foto: Multimedia Music

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde