Branko Đurić Đuro i Anđelka Prpić zajedno u novom sitkomu

0
957

Uskoro će u Sarajevu početi da se snima serija “Ne diraj mi mamu”. Uloge tumače Branko Đurić Đuro i Anđelka Prpić. Posle regionalnog takmičenja “Super ljudi”, u čijem žiriju su bili ovo dvoje glumaca, publika će ih od jeseni ponovo gledati zajedno, ali u sitkomu. Njih dvoje pripremaju i pozorišnu predstavu.

Anđelka Prpić i Branko Đurić Đuro
Anđelka Prpić i Branko Đurić Đuro; posle “Super ljudi”, gde su bili članovi žirija; zajedno će igrati u TV seriji, a pripremaju zajedno i pozorišnu predstavu

Sve je spremno za početak snimanja novog sitkoma iz pera autora Feđe Isovića. Reč je o TV seriji pod nazivom “Ne diraj mi mamu”, čiji će prvi kadrovi biti snimljeni naredne nedelje u Sarajevu. Uloge tumače Branko Đurić Đuro, Rene Bitorajac, Anđelka Prpić, Jasna Diklić, Admir Glamočak, Džana Pinjo i drugi. U nastavku snimanja serije ekipi će se pridružiti i brojne druge zvezde iz regiona u epizodnim ulogama.Anđelka Prpić i Branko Đurić Đuro
Predstavu “Ju, šta me snađe”, koju je napisao Nebojša Romčević, Đuro režira, a Anđelka u njoj glumi

– Sve je spremno u našem studiju u Hrasnici, u kojem smo, inače, radili “Lud, zbunjen, normalan” i seriju “Kriza”. Napravljeni su, naravno, novi prostori, nova scenografija i “Ne diraj mi mamu” može da počne – najavljuje scenarista Feđa Isović, a prenosi “Dnevni avaz”.

Isović kaže da su pripreme za seriju bile duge i temeljne, kao i da je cela ekipa srećna zbog početka snimanja. Radi se o sitkomu koji je, prema dramaturškoj kompoziciji, sličan hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

– Radnja serije neka ostane mala tajna. Uglavnom, opet je reč o jednoj disfunkcionalnoj porodici, kao u “LZN”, ali su odnosi unutar porodice postavljeni malo drugačije. Dakle, u jednom stanu, sticajem okolnosti, žive zajedno majka, sin i njihov zet – objašnjava Isović.

“Ne diraj mi mamu” snimaće se do kada to gledaoci budu želeli, a u letnjem turnusu, dodaje scenarista, realizovaće se deset epizoda. Premijera će najverovatnije biti u jesenjoj TV šemi. Izvesno je na TV Nova (BiH), koja je glavni producent, a sa ostalim TV kućama tek predstoje dogovori.

Anđelka Prpić i Branko Đurić Đuro
U Sarajevu uskoro počinje snimanje serije “Ne diraj mi mamu”

Đuru i Anđelku su TV gledaoci do nedavno gledali kao članove žirija izuzetno gledanog regionalnog takmičenja “Super ljudi”. Njih dvoje su se i u upoznali na snimanju ovog TV ciklusa, a onda je njihovo druženje prešlo u ozbiljnu poslovnu saradnju.

Naime, Đuro režira predstavu u kojoj igra Anđelka, monodramu “Ju, šta me snađe”.

– Iako sam gostovala u seriji “Naša mala klinika”, gde je Đuro bio scenarista, reditelj i producent, nas dvoje se tad nismo sreli ni upoznali. Nego, tek u Beogradu na snimanju “Super ljudi” – rekla je Anđelka u emisiji “150 minuta” na TV Prva.

Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro
Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro zajedno u Zagrebu otvaraju pozorište, a u Sarajevu će snimati novi sitkom

Kako je objasnila, na ideju da sarađuju na predstavi, došao je zajednički prijatelj i producent, menadžer Gane Pecokoza.

– Sumnjala sam u taj naš spoj, pošto sam mislila da Đuro neće pristati da režira monodramu, jer ima brojne poslovne obaveze. Plašila sam se kako će to funkcionisati, znam da nema slobodnog vremena, a ja spadam u glumce koji vole da im je reditelj stalno tu kad pripremaju predstavu. Na kraju, sve je ispalo super! – kazala je Anđelka.

Monodramu je napisao Nebojša Romčević, a Prpićeva dodaje da je tema bliska svima, kao i da je predstava veoma zahtevna, i u glumačkom i u produkcionom smislu.

– Čudo jedno kako ranije nisam primetio Anđelku. Zaista je veoma talentovana – rekao je Đuro, koji u Zagrebu sa kolegom Reneom Bitorajcem otvara pozorište “Luda kuća”.

– Kupili smo prostor u centru grada, koji je nekada bio bioskop i sada ga sređujemo. Nadamo se da ćemo na jesen početi s programom. Stalno sam na putu. Eto, zbog predstave “Ju šta me snađe” često sam u Beogradu. Svakako bi trebalo da isplaniram da više imam Anđelku i njenu predstavu u Zagrebu, jer mi je on mnogo bliži od Beograda, pošto živim u Ljubljani. Verovatno ćemo otvoriti “Ludu kuću” s njenom predstavom – rekao je Đuro za “Gloriju”.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde