Božo Vrećo objavio spot za pesmu “Elma”, posvećenu tragično preminuloj drugarici iz detinjstva

0
344

Poznati bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo objavio je spot za emotivnu pesmu “Elma”. On je napisao i muziku i tekst za pesmu. Ova numera je posvećena njegovoj drugarici sa kojom se družio u detinjstvu, a koja je stradala u ratu sa samo šest godina.

božo vrećo spot elma ptintscreen
Spot je sniman na više lokacija, a Božo je haljinu koju sam dizajnirao, Foto: Printscreen / YouTube

– Ovu pesmu sam napisao za moju Elmu, devojčicu s kojom sam se do svoje šeste godine igrao svaki dan. Držali bismo se za ruku i delili sve naše male tajne i slatkiše. Al’ dođe rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu, i majku, i mlađeg brata. Elma je ostala ranjena metkom, koji joj je prošao kroz obraze i dozivala je majku. Suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila. I posle svih tih godina sanjao sam je. U tom snu ona mi kaže:”Znaš, Božo moj, ja te sve čujem kako mi pevaš, i vidim te kako mi plešeš”. Pa me u snu zagrli tako jako da kad sam se probudio bio sam sav mokar od suza. I tada, napisao sam ovu predivnu pesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi, koju neću nikad prestati voleti – napisao je Božo Vrećo na svom Facebook profilu.

Spot je sniman na lokacijama Radimlja, Hutovo blato, Stolac i Blidnje. Vrećo nosi haljinu koju je sam dizajnirao, kao i repliku srednjovekovnog kraljevskog bosanskog nakita koju je napravio u zlatari. Pesma “Elma” je dirnula brojnu publiku Bože Vreće širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde