Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot “Dragi”

0
381

Božo Vrećo, vrhunski interpretator sevdalinki, objavio je novi spot za numeru “Dragi”, koja otvara “Melek”, njegov peti studijski album.

Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot "Dragi"
Foto: Promo

Na pesmi “Dragi” princ sedvaha, kako mnogi zovu Boža, sarađivao je sa slovenačkim saksofonistom Vaskom Atanasovskim. Spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U videu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj, Šibenčanin Dorijan Klarić, kako bi priča bila potpunija u sadržini i što emotivnije ispričana.

Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot "Dragi"
Foto: Promo

– U spotu se spajaju svet sna i jave, prepliću se sećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik Dragog u spotu dolazi kao snoviđenje, kao senka koja i s onog sveta pazi na onog drugog. Oni se osećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz celi taj dramski prikaz sete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforično značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i ma što da mu život nosi, on će ga uvek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospekcijski vraća u neko minulo doba u prošlom veku i plovi kroz sadašnjost u buđenju! – izjavio je Božo koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.

Nova magija princa sevdaha: Božo Vrećo objavio spot "Dragi"Božo Vrećo se upravo vratio sa gostovanja po Kanadi i Americi, gde je nastupao i na čuvenom Brodveju. Time je još jednom pokazao da njegova muzika ne poznaje granice.
Pevač će održati koncert u beogradskom Sava centru 15. decembra. Božo poziva svoju, kako je on naziva, “zlatna vrednu publiku”, a koja ga obožava i on joj višestruko uzvraća tu ljubav.
– Publika oseća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, da plešemo, pevamo, smejemo se, plačemo… jer sve je to sevdah! – dodaje Božo Vrećo.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde