Božidarac: Veliki besplatni novogodišnji koncert 24. decembra

0
121

Novogodišnji koncert se sprovodi uz podršku GO Vračar kroz projekat “Muzika za sve”. 

Božidarac: Veliki besplatni novogodišnji koncert 24. decembra

Božidarac i beogradska opština Vračar organizuju besplatni novogodišnji koncert u ponedeljak, 24. decembra od 20h.
– Ako volite praznično raspoloženje, zabavu i evergrin numere pridružite nam se u Božidarcu – poručuju organizatori koncerta.

Doček 2019: Bajaga, Haris, Kovačević i trubači za Beograđane ispred Narodne skupštine

Biće to veče u kome će uživati ljubitelji evergrina, filmske i popularne muzike. Publika će čuti znane numere, u aranžmanima koje su pripremili članovi hora “Kralj Petar Prvi”. Na repertoaru su “Pod sjajem zvezda”; “Samo jednom se ljubi”; “Najlepša zvezda”… a od stranih hitova biće “Blue moon”; “Quando, quando”; “Je ne voux pas”; “New York, New York… Specijalni gost na koncertu će biti vokalni solista Ljiljana Filimonović.

Božidarac: Veliki besplatni novogodišnji koncert 24. decembra
Filimonović i Hor Kralj Petar Prvi
Ljiljana Filimonović i Hor “Kralj Petar Prvi”, Foto: Printskrin YouTube
Doček 2019: U Tivtu Joksimović za najluđu noć, Brena za reprizu

Hor “Kralj Petar Prvi” osnovan je 2008. godine od bivših učenika istoimene škole. Vremenom u hor su došli i drugi zaljubljenici u muziku. Učestvovali su čak i na nekoliko internacionalnih festivala (Prag, Rimini, Beč). Objavili su i album. Dirigent Hora je Đorđe Perović koji se bavi horskim dirigovanjem preko 20 godina. Pored dirigovanja i aranžira kompozicije za hor i instrumente koje izvodi sa horovima. Većina kompozicija koje će biti izvedene na koncertu su njegovi aranžmani.

Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas

Specijlani gost koncerta je Ljiljana Filimonović, vokalni solista hora, ali i samostalni izvođač. Godinama se bavi izvođenjem kompozicija koje pokušava da istrgne od zaborava. Neguje ruske romanse i evergrin kompozicije. Neke od njih će upravo i izvesti u ponedeljak – “Dorogoj dlinoju”; “Solniško”; “Ne ujezžaj moj golubčik”…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde