Bend “Letu Štuke” ima novi singl i spot – “Bože zdravlja”

0
228

Sarajevski bend “Letu štuke” posle duže pauze predstavio je novi singl. Pesmom “Bože zdravlja”, za koju su snimili i spot, grupa najavljuje skorašnji izlazak novog albuma.

Letu štuke Bože zdravlja– “Bože zdravlja” je na neki način moj izveštaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Pesma govori o mom viđenju sveta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna numera šireg konteksta. Video su realizivali “Horrible people”, pod vodstvom reditelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl sa nadolazećeg albuma benda “Letu štuke” – rekao je frontmen benda Dino Šaran, a prenosi “Muzička zona”.Letu štuke Bože zdravlja

Objavljene nominacije za nagradu MTV Best Adria Act

Na saradnju sa “Štukama”, osvrnuo se i reditelj spota Gorčin Zec.
– Kada sam prvi put poslušao pesmu “Bože zdravlja”, doživeo sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije, putnika koji traga za svojom „vatrom“. To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom, koji je svojim predlogom Hercegovine, kao idealne lokacije, upotpunio celokupnu viziju. Pošto je hercegovački krajolik oduvek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov. Tako smo visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mesto radnje u ovoj priči. Ova prelepa i, na neki način, nadrealna priroda je sama po sebi inspirisala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su deo naše zajedničke Odiseje. A, naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspela da radi i uživa u procesu stvaranja.

Letu Štuke fb
Foto: Facebook / Letu Štuke

Crnogorski „Pajtonovci“ uskoro u bioskopima u regionu

Inače, od proleća je u prodaji “Best of Letu štuke”, sa 17 pesama grupe, koje su obeležile njihov dosadašnji rad.

E. A. / Izvor: muzickazona.ba

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde