Bosonogo veče: Projekcija serije “Meso” na letnjoj sceni “Jazavca”

0
39

Banjalučko pozorište u avgustu biti domaćin “Bosonogo večeri”.

Bosonogo veče: Projekcija serije "Meso" na letnjoj sceni "Jazavca"
“Bosonogo veče” biće ponedeljkom u avgustu

Gradsko pozorište “Jazavac”, u saradnji sa “Bosonoga produkcijom” iz Banjaluke priprema zabavu za svoje sugrađane tokom leta. Svakog ponedeljka u avgustu biće domaćin “Bosonogo večeri”, u sklopu koje će se prikazivati po jedna epizoda serije “Meso”. Projekcija prve epizode je zakazana za 3. avgust u 21h. Broj mesta na novoizgrađenoj letnoj sceni “Jazavca” ograničen je na 50 zbog poštovanja mera prevencije virusa korona. Prikazivanje serije “Meso” je planirano do kraja septembra.

Nikola Pejaković Kolja ekranizovao numeru “Život je san”

“Ljetne večeri u Jazavcu” se organizuju prvi put, a sve kako bi publika ponovo uživala u pozorišnim komadima za koje je bila uskraćena proteklih meseci.
– Živimo u vremenu kada oko nas imamo neko novo normalno, a letnje večeri su tu da održimo mentalnu higijenu. Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa “Bosonogom”, naša publika će biti u prilici da svakog ponedeljka pogleda jednu epizodu serije “Meso” koja priča priču upravo o našem gradu! – poručuju iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Posle 66 dana snimanja pala poslednja klapa serije “Kosti”

Iako su mnoga pozorišta, pa tako i “Jazavac”, svoje scene tokom proteklih meseci preselila u online prostor, publika se zaželela živih izvođenja predstava. S obzirom na to da su mesta u “Jazavcu” uvek popunjena do poslednjeg, u produkciji “Bosonoga” veruju da će tako biti i na filmskim večerima.
– U ovim izazovnim vremenima, kultura se čini kao siguran oslonac i zato je moramo negovati. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv “Jazavca” da pred domaćom publikom ponovo prikažemo prvi deo trilogije o gradu Banjaluka – seriju “Meso”. Za nas je ovo veoma značajan projekat, a projekcije dolaze kao odlična uvertira pred televizijsku premijeru drugog dela trilogije – serije “Kosti” koja nas očekuje na jesen – istakla je Brankica Janković, izvršni producent serije.

Nikola Pejaković najbolji glumac na Festivalu filmova jugoistočne Evrope

“Meso” je premijerno prikazivano tokom 2017. godine, a u devet epizoda je spakovana priča gorko-slatkog ukusa. Glavni junaci serije su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa nedaćama vremena u kojem žive. Gorku i brutalnu dramu iz pera Nikole Kolje Pejakovića režirao je Saša Hajduković. Govori o sudbini jedne porodice, jednog grada i jednog društva. Ovu priču su prepoznali, osetili i zavoleli milioni gledalaca širom regije. Reč je o velikom kinematografskom projektu, drugom po redu koji se u domaćoj produkciji realizuje na teritoriji Republike Srpske. Ove činjenice mu same po sebi donose veliku umetničku i društvenu vrednost. A, njoj posebno doprinose velika i cenjena imena koja stoje iza serije “Meso”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde