Bora Dugić gost na koncertu “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra” u Sava centru

0
130

“Barselona Gipsy Balkan Orchestra” (BGKO) je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, koji trenutno budi veliko interesovanje publike širom Evrope zahvaljujući svojoj ineterpretaciji tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog Istoka i Mediterana.

Barselona Gipsy Balkan OrchestraOva grupa održaće koncert u Sava centru 22. maja. “Barselona Gipsy Balkan Orchestra” je evolucija “Barselona Gipsy Klezmer Orkestra”, koji je za tri godine postavio standard u izvođenju muzike napravljene u Barseloni. Ansambl je obišao većinu world music festivala u svetu. A kritičari posle njihovih nastupa govore: “Muzika koja ide pravo u srce bez trikova”.

Njihov jedinstveni i savremeni zvuk dolazi iz upornog i strastvenog istraživanja zvukova i boja Balkana, Klezmera, Roma i Mediteranskih Romana. Sve je to shvaćeno kao skup muzičkih tradicija i multietničkih kultura koje prevazilaze sve geografske granice, poštujući tradicionalne tragove različitih naroda, naseljavanih u različitim periodima na pomenutom prostoru.

Pesma „Opa cupa“ peva se diljem sveta
Barselona Gipsy Balkan Orchestra
Foto: Facebook / BGKO Barselona Gipsy balKan Orchestra

Muzika BGKO je autentična i po mešavini različitih uticaja koje donose članovi benda iz svojih sredina. Uz činjenicu da je to sve oblikovano u umetničkoj, veseloj i iskrenoj Barseloni, nudi ukuse i boje katalonskih, grčkih, ruskih, balkanskih pesama punih uticaja ciganskog džeza, rokabilija i izuzetnog ritma. I naravno – veselja.
Njihovi koncerti po celom svetu su uvek unapred rasprodati. Takođe imaju i veliku gledanost na internet kanalima, na YouTube konkretno – preko 10.000.000 pregleda.

„Gipsy Kings“ zatvaraju ovogodišnji Nišville festival

Barselona Gipsy Balkan OrchestraNa koncertu u Sava centru će uz velike hitove sa prethodna četiri albuma predstaviti i novi materijal sa ovogodišnjeg izdanja “Avo Kanto”. Specijalni gost na ovom događaju, biće maestro Bora Dugić. Inače, on je sa BGKO već imao zapažene nastupe u Španiji.

Ulaznice se prodaju po ceni od 1.800, 1.500 i 1.200 dinara na biletarnici Sava centra i prodajnim mestima Eventim mreže.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde