Bojan Zulfikarpašić: Dva koncerta u martu u Beogradu

0
111

U okviru Musicology Barcaffè Sessions čuveni muzičar održaće dva koncerta, i to 27. i 28. marta.

Bojan Zulikarpašić
Foto: Promo

Prvi put Bojan Zulfikarpašić nastupaće u Beogradu sa “Bojan Z – Modern Times Quartetom”. “Modern Times” je novi projekat jednog od najboljih aktuelnih džez muzičara, u kojem se otkrivaju njegove, ne tako skrivene, ljubavi prema elektronskoj i električnoj muzici. Bez akustičnog klavira, muzičarevog fetiš instrumenta, Bojan će na ovom koncertu koristiti isključivo Fender Rhodes i sintisajzere. Muzički govoreći, pored formata pesama koje je komponovao za glas američke pevačice Brandy Butler, “Modern Times” bend sačinjavaju i bubnjar Max Zampieri, dugogodišnji pratilac elektro projekta “Gambit”, i mladi basista Antoine Guillemette. Ovaj doživljaj upotpuniće uživanje u ukusu najkvalitetnije Barcaffè espresso kafe.

Don Brankovi dani muzike: U Kotoru brojni svetski priznati džezeri

– Brut svirka, sa prizvucima svega što nam prolazi kroz glavu… od uzemljenog fanka, junglea, do hard-core elektronike i srceparajućih balada… sve live, nema matrica, nema laži, na svirku doći se samo traži! – duhovito je izjavio Bojan, pozivajući ljubitelje njegovog rada na martovske koncerte.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

Bojan Zulfikarpašić je počeo je da svira klavir sa pet godina. Kao tinejdžer nastupao je sa raznim bendovima beogradske džez scene. Godine 1989. dobio je nagradu za najboljeg mladog džez muzičara stare Jugoslavije. U Francuskoj živi od 1988. A, 2002. mu je uručen orden “Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres”. Dobitnik je i nagrade “European Jazz Prize” za 2005. – za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.

Ulaznice za koncert u Novom Bitefartcafeu koštaju 1.200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde