Novi muzički festival Boban fest u Vladičinom Hanu 28. avgusta

0
74

Majstor trube organizuje premijerno festival u rodnom gradu.

Novi muzički festival Boban fest u Vladičinom Hanu 28. avgusta
Boban fest – novi muzički festival

Boban fest održaće se 28. avgusta u Vladičinom Hanu. Reč je o novom festivalu koji je pokrenuo proslavljeni trubač Boban Marković. Muzički festival biće održan na bini u Sportsko-rekreacionom centru “Kunjak” i imaće internacionalni karakter.

Koncerte će održati “Đorđe Davidović kvartet”, koji čine muzičari iz Srbije i Rumunije; mađarska “Karavan familija”; Biljana Krstić i grupa “Bistrik”; a na kraju će nastupiti Marko Marković, Bobanov sin, takođe poznati trubači, sa svojim orkestrom “Brass bend”.

“Mrak” Bobana Markovića i njegovog orkestra na vrhu WMCE liste

– Ovde najbolje svadbe i veselja ne mogu proći bez trubačkog orkestra, uz koji se raduje i tuguje. Trubački pozdrav nigde nema takav eho kao u Vladičinom Hanu, odakle je ponikao i u svet krenuo Boban Marković uz univerzalnu poruku: “Sviraj trubo, svirala zadugo, za veselja i ni za šta drugo”! – poručuju organizatori.

Pokrovitelji festivala su SO Vladičin Han i RTS. Očekuje se da četiri koncerta u jednom danu privuku pažnju više hiljada gostiju iz Bugarske, Severne Makedonije i sa juga Srbije. Iako sa impozantnom internacionalnom trubačkom karijerom, Boban Marković je, predajući dužnost šefa orkestra sinu Marku, nastavio da živi u rodnom gradu gde vreme najčešće provodi u ribolovu na Južnoj Moravi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde