Bend “Bluz mašina” objavio video za pesmu “Ibar vodo”

0
118

Kompozicija najavljuje drugi autorski album grupe, čiji se izlazak očekuje ove godine.

Bend "Bluz mašina" objavio video za pesmu "Ibar vodo"
“Bluz mašina”, Foto: Promo

Beogradski bluz-rok bend “Bluz mašina” objavio je video za pesmu “Ibar vodo”. Ova numera je inače jedina obrada sa predstojećeg diskografskog izdanja. Album je spreman, ali je bend zbog personalnih promena morao njegovo objavljivanje da odloži za ovo proleće.
– Po reakcijama sa naših koncerata znamo da publika željno iščekuje ovaj album – kaže Ivan Milenković iz “Bluz mašine”.

Nagrada “Strune od svetla” Nikoli Vranjkoviću

Kompoziciju “Ibar vodo” snimio je i producirao Sale Otašević u studiju “Mašina 23”. Vokalni koproducent bio je Vladimir Janković Džet. Kao specijani gost u pesmi pojavljuje se Nikola Inić Inke (pocket trumpet).

– Spojili smo ono što nam leži… mi smo domaći bluz i rok bend. To je muzika koja je došla sa zapada, a “Ibar vodo” je naš bluz koji samo mi iz ovih krajeva možemo da osetimo i razumemo na pravi način! – izjavio je Ivan Milenković.

Nikola Pejaković Kolja “zapalio” Kombank dvoranu
Bend "Bluz mašina" objavio video za pesmu "Ibar vodo"
Ivan Milenković, Foto: Promo

On dodaje da je ova pesma nastala vrlo spontano, bez velikog planiranja.
– To je nešto što se nalazi u svima nama koji smo rođeni i živimo na Balkanu. I Dragiša Nedović, koji je napisao ovu pesmu, bio je pod uticajima onih koji su bili pre njega. Na sličan način mi sa našim izrazom, nastavljamo tu vremensku vertikalu. Prenosimo nasleđe dalje, najbolje što znamo i umemo.

Spot za pesmu snimio je Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio), a montažu i režiju potpisuje “Voxel Multimedia”.  
– Trudili smo se da na jedan sveden način dočaramo atmosferu iz same pesme – objašnjavaju članovi benda, koji se zahvaljuju Stevanoviću na produkciji, jer “trebalo je snimati po tom minusu…” 

“Duga topla noć”, prvi pravi bluz “Električnog Orgazma”

Bend “Bluz mašina” za 2019. ima u planu i brojne koncertne aktivnosti kojima će promovisati novi album. U narednom peridu publika ih videti u klubu “Vox” 23. februara; zatim 22. marta u klubu “KB” u Požarevcu; potom 29. marta u GKC Užice; a dan kasnije nastupiće i u Bajinoj Bašti.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde