Snima se: “Blizanci” film Borka Brajovića o trgovini bebama

0
430

Film nastaje u produkciji kuće Feniks Film iz Prijepolja.

blizanci borko brajović na setu
Film govori o osetljivoj temi krađe i trgovine bebama

U toku je snimanje dugometražnog igranog filma “Blizanci” koji kao reditelj, scenarista i producent, ali i kostimograf potpisuje Borko Brajović. On je i jedan od glumaca u ovom filmu. Direktor fotografije i montažer je Zoran Zuković, za ton u filmu su zadužene Ines Cetenji i Teodora Arsovska. Uloge tumače: Ratko Cvetinović; Lazar Cvetinović; Nevena Grujić; Teodora Grujić; Predrag Vasović; Saša Bijelić; Jugoslava Drašković; Dušan Džakić…

„Krst u pustinji“: Snima se film prema romanu „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović
blizanci borko brajović na setu
Borko Brajović na setu sa mladim glumcima

Film “Blizanci” govori o jednoj osetljivoj temi iz devedesetih godina kada je krađa dece, nažalost, bila česta u porodilištima širom Srbije. Početak radnje filma smešten je u Jagodinu 1997. godine gde se odigrava organizovana krađa i preprodaja beba iz porodilišta u kome deluje mreža kriminalnih doktora i babica. Kroz film se prati splet okolnosti u kojem dečak nakon 20 godina, a igrom slučaja, upoznaje osobu za koju ni ne sluti kakva ih je sudbina spojila. Ta će ih igra dovesti do neverovatnog zapleta i raspleta nekih nerazjašnjenih događaja…

Darko Lungulov snima film „YU grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu“
blizanci borko brajović na setu
Film se snima na brojnim lokacijama u Srbiji i Crnoj Gori

– U “Blizancima” opisujemo dva paralelna slučaja koja su se dogodila u Jagodini i Nišu. U filmu ima dosta fikcije, mada je baziran na nekim istinitim događajima, kada su ukradeni blizanci i prodati nekim imućnim ljudima. U drugom delu filma pratimo život tih mladih osoba – kaže Borko Brajović.

borko mma brajović fb
Glumac, reditelj, scenarista, producent, kostimograf – Borko Brajović, Foto: Facebook / Borko Mračni

Film se snima na brojnim lokacijama u Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju, Brodarevu, Jagodini, Kragujevcu, Beogradu, Novom Pazaru, Rumi, Podgorici, Sutomoru, Budvi, Zlatiboru… Premijera je planirana za jesen ove godine.

HBO snima balkansku „Igru prestola“, u timu scenarista Nebojša Romčević
Борко Брајовић, фотографија са снимања филмаХајдук Мијат Томић
Brajović je u filmu “Hajduk” tumačio glavnog negativca, Crnog Arapina

Borko Brajović je multitalentovani umetnik iz Prijepolja. Slika, bavi se muzikom i sportom. Šira publika imala je prilike da ga vidi u epizodnim ulogama u serijama “Psi laju” i “Sumnjivo lice”. Glumio je i glavnog negativca Crnog Arapina, u bosanskohercegovačkom filmu “Hajduk” reditelja Branka Perića. Scenario filma “Blizanci” Brajović je pretočio i u knjigu, koju će uskoro objaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde