Bisera Veletanlić poziva na Bedem Fest

0
248

Osmi Bedem Fest ima konačnu listu izvođača i satnicu nastupa. Festival će se održati poslednjeg vikenda u avgustu. Lokacija letnjeg muzičkog festivala alternativne umetnosti je na nikšićkoj tvrđavi Bedem. Tamo će od 24. do 26. avgusta brojni muzički gosti zabaviti publiku.

bedem fest nikšić plakatRanije je objavljeno da će nastupiti Dado Topić, “Direktori”, “Psihomodo Pop”, “Love Hunters”, kao i Zvonko Bogdan i Bisera Veletanlić. Nova imena nikšićkog Bedem festa su “Mravi”, “Grupa Beograd”, Hor JU “Zahumlje”, “Viva Vops” – pobednički sastav partnerskog demo Bunt rok festivala, “Take Five” i sve prisutniji mladi i talentovani DJ Iron iz Nikšića, koji će imati tu čast da zatvori festival. Organizatori Bedem Festa kažu da i ove godine potvrđuju originalnost i autentičnost, po kojoj je festival postao prepoznatljiv.

 

– Igrali smo se sa žanrovski različitim, ali tematski vešto uklopljenim muzičkim pravcima koje smo uklopili u formu vrednu pažnje i izazova – ističe Petar Šundić, izvršni direktor Bedem Festa.

Naročito su ponosni na činjenicu da nikada kao ove godine nije vladalo tako veliko interesovanje učesnika. Javljali su se bendovi iz Crne Gore, ali i iz čitavog regiona, sa željom da se pojave na Bedem Festu.
– Preko 500 bendova i izvođača kontaktiralo je organizaciju festivala. To samo po sebi potvrđuje koliko je ova manifestacija postala interesantna i poželjna. Svih prethodnih godina smo velikim trudom i laganim koracima gradili imidž i identitet. Sa jasnim ciljem: da u prvi plan stavimo muziku i naše izvođače, da izrazimo poštovanje prema njihovom trajanju i svemu onome što nam daruju sve ovo vreme.

dado bedem– Naša je namera da u eri festivalske industrije ne namećemo sebe, već da privlačimo pažnju ukupne javnosti i posetilaca, pre svega svojim pokušajima, dobrim namerama i delima. Jer, osnovna ideja vodilja je da jedan festival mora donositi dobro. Prvo svom gradu i ljudima u njemu, ali i svim posetiocima sa strane, koji su i te kako dobrodošli. I kojih je sve više i više iz godine u godine. Misija jednog festivala je da bude promoter određenih vrednosti po kojima će biti i prepoznatljiv. A na kraju i na početku, festival mora predstavljati avangardnu, alternativnu i autonomnu scenu i biti njen zaštitnik – rekao je Šundić.

Među izvođačima i bend iz Njujorka

Organizatori su bili posebno motivisani i inspirisani idejom da sve generacije posetilaca nađu svoje mesto na Bedem Festu. I, nošeni mišlju da mlađe generacije publike treba da poslušaju i neke vanvremenske stvari, a koje im nisu svakodnevno dostupne za slušanje.

lh bedem– Publika sa nestrpljenjem očekuju koncertna izvođenja svih izvođača u prekrasnom ambijentu velike scene drevnih zidina nikšićkih bedema. I ove godine nastavljena je i potvrđena internacionalna dimenzija festivala. Skrenuli smo ozbiljno pažnju javnosti najavom koncerta svetski priznate grupe “Pro-Pain” iz Njujorka. Nastup u Nikšiću će biti u sklopu njihove aktuelne turneje.

– Zahvaljujući partnerstvu sa ambasadom Republike Grčke u Crnoj Gori i kompaniji Adriatic Properties posetioci Bedem Festa moći će da uživaju u fenomenalnoj svirci jako dobrog grčkog alternativnog sastava “Sleepin Pillow” iz Soluna. Njihov nastup naročito će se uklopiti u ambijentu drevnih zidina gradske tvrđave – ističu iz organizacije.

I ove godine iz organizacije najavljuju besplatan kamp u podnožju gradske tvrđave. Kamp karakteriše lepa priroda, mir, tišina, kao i sjajna energija i druženje. Ulaznice za osmi Bedem Fest će se ovih dana naći u prodaji i moći će se kupovati i u regionu. Novina ove godine je mogućnost on-line kupovine ulaznica. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 8 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde