Biografija Gage Nikolića među najčitanijim izdanjima

0
187

Umetnička biografija Dragana Nikolića, jednog od najvoljenijih glumaca na ovim prostorima i dalje se nalazi na Laguninoj listi najčitanijih izdanja.

biografija Dragana Nikolića
Foto: Wikimedia Commons

Veliko interesovanje čitalaca i pozitivne kritike stručne javnosti i kritičara najbolja su potvrda da knjiga biografija Dragana Nikolića ima vredne priče i sećanja iz života i blistave karijere ovog legendarnog glumca.

To potvrđuje i činjenica da je uveliko u prodaji drugo izdanje, koje je izašlo iz štampe u rekordnom roku, samo mesec dana nakon svečane promocije monografije “Gospodin Mangup”.

Velika imena se dugo pamte. Gagino će, zahvaljujući njegovim maestralnim ulogama, svedočanstvima brojnih eminentnih autora, kritičara, reditelja i akademika; još dugo ostati utkano u sećanje svima onima koji su ga voleli, poznavali i poštovali.

Prva monografija o Draganu Nikoliću, predstavljena je početkom marta u njegovom matičnom pozorištu Ateleju 212. Prisustvovali su brojni Gagini prijatelja, poznati glumci, novinari i poštovaoci njegovog umetničkog dela. Monografija je nastala na incijativu “Grand kafe” i u dogovoru sa njegovom suprugom, proslavljenom glumicom Milenom Dravić. Umetnička biografija predstavlja jedinstveno svedočanstvo o glumačkoj i moralnoj veličini najvećeg šarmera i omiljenog glumca uz čije su uloge odrastale generacije.

Izvor: Naxi media

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde