Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!

0
158

Posle dve godine pevačica etno-muzike Bilja Krstić i njen orkestar “Bistrik” nastupili su pred beogradskom publikom.

Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan! Koncertom u Kombank dvorani 9. novembra proslavljen je Biljin rođendan i punoletstvo “Bistrika”.
– Dobro veče, kako je divno veče – obratila se umetnica mnogobrojnim poštovaocima njene pesme. – Evo, “Bistrik” i ja imamo veliko slavlje. Hvala vam mnogo! U Beogradu se večeras dešavaju divne stvari, a vi ste odabrali da budete sa mnom. Nikada nisam imala veću žurku za rođendan.

Bilja Krstić i „Bistrik“ predstavili spot za pesmu „Jonje, Jonje“

Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!Pred punom salom izveli su brojne hitove u prepoznatljivom maniru. Nagrađeni su posle svake numere gromoglasnim aplauzom, te su posetioci tako pokazali da je sve urađeno na savršen način. “Jovano, Jovanke”, “Kraj potoka bistre vode”, “Oj, Moravo, moje selo ravno”… Kako je pevačica izjavila, odabrali su i izveli pesme koje su već duboko u narodu i ljudi ih zaista.
– Vodili smo se time da bude balkanaska šarenica, ima srpskih, makedonskih, bugarskih pesama – kazala je umetnica. Naravno, ređale su se i pesme sa aktuelnog albuma “Svod”.

Bilja Krstić i „Bistrik“ najavili rođendanski koncert spotom „Jano sevdalino“
Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!
Bilja Krstić i Vlatko Stefanovski

Rođendan je, rekla je Bilja, prilika da se ispune muzičke želje i najdražima. “Čaje šukarije” za oca, a vlašku pesmu “Jonje, Jonje” posvetila je unuki: “Jedinuo tu pesmu voli da čuje, ništa drugo što baka peva, ali ona uživa u toj pesmi”. A, Krstićevoj se rođendanska želja ostvarila, na koncertu je spojila najbolje muzičare na Balkanu.
– Moji gosti su potpuno doprineli da ovaj koncert izgleda glamurozno i tako bogato. Kako ono kažu: “Svetski, a naše!” Ponosim se time što su i Vlatko Stefanovski i Marko Marković, zaista dve velike muzičke ličnosti dali ovom koncertu specifičnu boju – naglasila je Bilja za RTS.

Koncert Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa“ 24. novembra u Sava centru
Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!
Trubač Marko Marković i Bilja na sceni

Podršku prijateljici dala su tri člana nekadašnje grupe “Suncokreti” – Gorica Popović, Miodrag Bata Sokić i Nenad Božić. U publici bilo je još mnogo poznatih iz javnog života. A, posle koncerta u Beogradu, Bilju i “Bistrik” očekuju nastupi zakazani sve do leta sledeće godine.

Bilja Krstić: Nikada nisam imala veću žurku za rođendan!
Slavljenica u društvu prijatelja: fotograf Brajan Rašić, Miodrag Bata Sokić, Gorica Popović i Nenad Božić

J. D. / Foto: Facebook Bilja Krstić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde