Bilja Krstić i „Bistrik“ predstavili spot za pesmu “Jonje, Jonje”

0
391

Bilja Krstić i „Bistrik“ nastavljaju promociju albuma „Svod“. Pesma „Jonje, Jonje“ (Ionie, Ionie) dobila je prateći spot.

bilja krstić i bistrik spot jonje
Foto: Printskrin YouTube / HiFi Centar

Inače, ova numera je već privukla veliku pažnju i na svetskim listama world muzike, s obzirom na to da je engleski izdavač Arc Music album objavio i za svetsko tržište. Za samo tri dana na YouTubeu je zabeležen veliki broj pregleda, što govori o zainteresovanosti publike za nove pesme “Bistrika”.

Kadrovi za spot snimani su u Rogljevu, selu iznad Negotina, koje datira iz druge polovine XIX veka i vrlo je autentično zbog građevina upravo iz tog perioda. Četiri dana sa velikom pažnjom i entuzijazmom snimana je ta muzička ljubavna priča, koja svedoči da Bilja Krstić i „Bistrik“ ostaju verni muzici baziranoj na našim običajima i prošlim vremenima, muzici koja utiče na mlade naraštaje da se danas sve više okreću izvornoj muzici shvatajući značaj tradicije.

bilja krstić i bistrik spot jonje
Foto: Printskrin YouTube / HiFi Centar

Kostimi za spot šiveni su po uzoru na originalnu narodnu nošnju iz starih vremena. Izradila ih je Mona Mišić, takođe iz Negotina, a i nakit je usklađen sa vremenom o kom peva Bilja u pesmi “Jonje, Jonje”.

Aleksandra Kovač izvodi „Ne klepeći nanulama“

Inače, Bilja je nedavno izjavila da peva na sedam jezika, ali da joj je poseban izazov bio izvođenje na vlaškom jeziku. Kako je rekla, veoma je težak jezik.

Umetnica i orkestar „Bistrik“ presrećni su jer je ta pesma još od prvog izvođenja osvojila srca publike. Sigurno će se dugo još pevati po koncertima kako u zemlji, tako i u svetu.
Izdavač albuma za Srbiju je Hi-Fi Centar.

jonje jonje
Foto: Printskrin YouTube / HiFi Centar

Ko je Jonje?

Mnogi su se pitali ko je Jonje, po čijem imenu je pesma i dobila naziv. To je, zapravo, ljubavna priča poput onih koje smo slušali od naših baka i deka o vremenima u kojima su naši preci živeli. U spotu, Jonje je viđeniji momak koji je u ljubavi sa siromašnom devojkom. Ali, njihova ljubav osuđena je na neuspeh, jer se mladić, ipak, odlučuje za bogatu devojku.

E. V.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde