“BGKO” u novoj obradi pesme Esme Redžepove “Kalejaca jaca”

0
176

Grupa “Barcelona Gipsy balKan Orchestra” (BGKO) predstavila je novu pevačicu.

"BGKO" u novoj obradi pesme Esme Redžepove "Kalejaca jaca"

Sedmočlani međunarodni sastav pobuđuje interesovanje širom Evrope svojim jedinstvenim stilom koji sažima muziku Balkana, Srednjeg istoka i obala Mediterana. Za predstavljanje novog vokala odabrali su numeru kraljice romske muzike Esme Redžepove “Kalejaca jaca”. Naime, špansku pevačicu Sandru Sangjao zamenila je Sicilijanka Margherita Abit.

Pesma “Opa cupa” peva se diljem sveta
"BGKO" u novoj obradi pesme Esme Redžepove "Kalejaca jaca"

Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajno izvođenje, a novu pevačicu Margheritu kao fenomenalno osveženje benda.
– Sa obnovljenom energijom i velikim entuzijazam, krećemo u novu avanturu. Srećni smo što je sa nama dobra prijateljica i fenomenalna pevačica Margherita Abita (Italija, Siciliji). Odabrali smo za našu prvu saradnju obradu sjajnog čočeka “Kalejaca Jaca”, vrlo vesele, plesne makedonske rumbe, koja predstavlja i odavanje počasti Esmi Redžepovoj, “kraljici ciganske muzike”! – izjavili su članovi “Barcelona Gipsy balKan Orchestra” predstavljajući ekranizaciju nove numere. Spot je snimljen u Barceloni u režiji Francuza Ulisse Paia.

Bora Dugić gost na koncertu “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra”

“BGKO” uvežbava repertoar sa novom pevačicom. Međunarodnu turneju će započeti u februaru 2020. u Italiji. Inače, članovi benda su nedavno u studiju bili i sa Božom Vrećom i najavili su da će uskoro objaviti plod te saradnje.

“Barcelona Gipsy balKan Orchestra” je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, koji je iz Beograda i nove pevačice, bend čine italijanski harmonikaš Matija Širosa; francuski gitarista Žilijen Šanal; perkusionista iz Grčke Stelios Togijas; katalonski klarinetista Dani Karbonelj; i ukrajnski violinista Oleksandar Sora. Pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde