Istorijski muzej Srbije: Besplatni sadržaji tokom praznika

0
161

Povodom proslavljanje Dana državnosti Republike Srbije i 55. godišnjice od osnivanja, Istorijski muzej Srbije je od 15. do 21. februara pripremio niz besplatnih sadržaja za svoje posetioce, javili su iz ove institucije.

istorijski muzej srbije
Istorijski muzej Srbije, Foto: Promo

Povodom Dana državnosti, u četvrtak 15. februara omogućen je besplatan ulaz na aktuelne izložbe u Galeriji na Trgu Nikole Pašića br. 11. A, u petak 16. februara Galerija će biti zatvorena za posetioce. U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašća posetioci imaju prilike da vide dve izložbe “Smrt Karađorđa Petrovića” i “Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju”.

JEREMIJINO ŽIVOTNO DELO: Muzej hleba u Pećincima

Istorijski muzej Srbije Promo
Detalj sa izložbe “Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju”, Foto: Istorijski muzej Srbije

Pored slobodnog ulaza, u ponedeljak 19. februara na Facebook strani Muzeja biće organizovan nagradni kviz, a pet najbržih učesnika koji tačno odgovore na pitanje u vezi sa aktuelnim postavkama, dobiće nagradu u vidu ličnog fotografskog portreta urađenog na staklenoj ploči u tehnici mokrog kolodijumskog procesa.

Na dan oslobođenja Beograda otvoren rekonstruisani Muzej savremene umetnosti
istorijski muzej srbije
Portreti na staklu, Foto: Promo

U utorak, 20. februara od 18h biće organizovan i koncert gitaristkinje Amalije Miler. Na programu su dela Baha, Albeniza i Brauera. Od 15. do 21. februara važiće akcijski popust od 20 do 70 odsto na većinu muzejskih izdanja.

Muzej 25. maj proslavlja 55 godina rada

istorijski muzej srbije
Detalj sa izložbe “Smrt Karađorđa Petrovića”, Foto: Istorijski muzej Srbije

Inače, početkom februara u Istorijskom muzeju Srbije je puštena u rad platforma za osobe sa invaliditetom. Ugradnjom platforme su bogati sadržaji inkluzivne institucije postali lakše dostupni i građanima sa smanjenom pokretljivošću.

Besplatno i u Muzej Jugoslavije
Tokom obeležavanja Dana državnosti, 15. i 16. februara, Muzej Jugoslavije biće otvoren za posetu od 10 do 18h. Tokom dva praznična dana, ulaz će biti slobodan. Postioci mogu obići postavke u objektima “Stari muzej” i “Kuća cveća”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde