Besplatni koncerti na prvom Vinskom maratonu na Paliću

0
105

Prvi put u Srbiji se organizuje veliki Vinski maraton, koji će biti održan 23. septembra na Paliću. Ova manifestacija je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i, pre svega, – dobroj zabavi!

Vinski maraton, trcanje nikada nije bilo zabavnije, Foto: Promo
Vinski maraton, trcanje nikada nije bilo zabavnije, Foto: Promo

Pored odličnog vina, najvažniji začin svake zabave je muzika. Tako da će i takmičari, posetioci, Subotičani i njihovi gosti moći da uživaju u sjajnim besplatnim koncertima. Bendovi su pažljivo odabrani i prilagođeni karakteru i senzibiltetu manifestacije. Zvuci regea, rokenrola, bluza, džeza, akustične i instrumentalne muzike će na pravi način upotpuniti uživanje u sadržajima koje će ponuditi Vinski maraton.

Smederevska jesen: Vino, grožđe, rokeri, narodnjaci i operski pevači

Među muzičkim gostima su i članovi beogradske rege grupe “Del Arno bend”. Oni će svojim autorskim pesmama i na Vinskom maratonu, kao i prethodnih 30 godina, širiti poruke ljubavi, tolerancije i pozitivne energije. “The Beatles tribute bend The Bestbeat” će na pravi način oživeti velikane rok muzike. Sviraju na identičnim instrumentima i pojačalima koja su i “Bitlsi” koristili i odeveni su u identičnim odelima ove legendarne grupe. Zbog kvaliteta izvođenja uvršteni su među 30 najboljih “The Beatles” tribute bendova na svetu. A, u njihov kvalitet će se uveriti i publika na Paliću.

Vinski maraton; Kostimirani ucesnici svih godina
Kostimirani ucesnici svih godina, Foto: Promo

Poseban muzički ugođaj prirediće i grupa “Fish in oil”. Oni već 25 godina izvode električnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluzom, džezom, pankom, slobodnom improvizacijom, rokenrolom. Pored beogradskih bendova na bini kod Velike terase na Paliću nastupiće i bend džez odseka Muzičke škole Subotica, “Iz principa”.

MLADEN NELEVIĆ: Vinograd me vraća u život

Na prvi Vinski maraton u Srbiji se već prijavilo preko 400 takmičara iz više od 10 zemalja. To je izvanredan uspeh za prvo izdanje manifestacije ove vrste u Srbiji. Vinski maraton se sastoji od Vinske trke i Trke uživanja. A, svi zainteresovani se i dalje mogu prijaviti preko sajta www.vinskimaraton.rs.

Vinski maraton; Mapa Vinske trke i Trke uzivanja, resize
Mapa Vinske trke i Trke uzivanja

Vinska trka je namenjena profesionalnim sportistima i rekreativcima. Staza je dugačka 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica na kojima će učesnici moći da probaju vina koja su napravljena od grožđa iz vinograda kojim su upravo protrčali.

ODMOR U FRANCUSKOJ: Gurmanski centar sveta i okolina

Trka uživanja je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, a dugačka je 6 km. Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Učesnike sa najoriginalnijim i najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

Vinski maraton, muzički gosti
Za muzički deo programa pobrinuće se grupe “Del Arno bend”, “Fish in oil”, i “The Bestbeat”

Pored trčanja, rekreacije, uživanja u prirodi i odličnog muzičkog programa, sve posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju i brojni obilasci lokalnih vinarija sa stručnim vodičima. Tu je i mnoštvo zanimljivih i edukativnih predavanja i vinskih radionica. Kao i degustacije najboljih vina uz lokalne specijalitete, i zabavni program za sve uzraste. Biće organizovane trke u kotrljanju buradi i trke s punim čašama vina. Veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina. Pobednike ovih zabavnih takmičenja očekuju i vredne nagrade.

HEDONIZAM U ITALIJI: Treviso, grad za uživanje

Vinske trke su veoma popularne već godinama u mnogim vinskim regijama u svetu i privlače veliki broj gostiju. Jedna od najvećih i najrazvijenijih vinskih regija u Srbiji je svakako Palić. Tamošnje vinarije i salaši će od 22. do 24. septembra ugostiti brojne posetioce prvog Vinskog maratona. Ova manifestacija je jedinstena u Srbiji i kreiraće do sada nedoživljeno turističko iskustvo. To će u značajnoj meri podstaći ekonomski razvoj i povećati turistički potencijal, pre svega, lokalne zajednice. Pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, značaj manifestacije su prepoznali i dali punu podršku Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

A, evo na snimku i kako se zabavljaju učesnici sa najstarije i najpoznatije trke, koja se održava u Bordou, u Francuskoj:

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde