Besplatni koncert i projekcije filmova u Domu sindikata

0
319

Ove godine Dom sindikata slavi 60 godina postojanja. Proslaviće ga velikim besplatnim koncertom i besplatnim bioskopskim projekcijama, sve zbog početka velike rekonstrukcije.

dom sindikata
Foto: Dom sindikata

U dvorani Doma sindikata nastupali su “svi” – Od Reja Čarlsa i Luja Armstronga do Lepe Lukić i Željka Joksimovića. Sada Dom sindikata časti za rođendan.

Dvorana iz koje su se orili svi oni glasovi svečano je otvorena 13. juna 1957. godine. Od tada pa do danas, u Domu sindikata su se održavali, i dalje se održavaju, mnogi kulturni događaji od značaja za Beograd, ali i za celu zemlju. Aprila 2013. godine Vlada Srbije je kompletnu zgradu Doma sindikata proglasila za spomenik kulture u Beogradu.

I Rej Čarls je svirao i pevao u Domu sindikata
I Rej Čarls je svirao i pevao u Domu sindikata

U dvorani su gostovali svetski priznati umetnici, među kojima su Ela Ficdžerald; Mario del Monako; Artur Rubinštajn; Edit Pjaf; Šarl Aznavur; Žilber Beko; Iv Montan; Luj Armstrong; Majls Dejvis; Čik Koria; Duško Gojković; Stefan Grapeli; Rej Čarls; Klaudio Vila; Roberta Flek, i drugi.

A ove godine, poslednje junske večeri, od 20 časova održaće se veliki koncert. I to besplatan. Posetioci će imati priliku da uživaju u zvucima Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički, na čelu sa dirigentom Vojkanom Borisavljevićem, kao i da ponovo čuju velike umetnike od kojih je većina započela svoje karijere upravo na sceni Dvorane Doma Sindikata.

djordje_marijanovic
Đorđe Marjanović održao je brojne koncerte u Domu sindikata, a biće specijalan gost i krajem juna

Specijalni gosti večeri biće Đorđe Marjanović, Leo Martin, Lane Gutović, Nebojša Dugalić, “Legende”, Dušan Svilar, Jadranka Jovanović, Ljiljana Stjepanović, Boris Bizetić, Mina Lazarević, Oliver Njego, Bilja Krstić i “Bistrik”, Nada Pavlović, Ana Sofrenović, Žarko Dančuo, Beti Đorđević, Branislav Petrušević Petrući, “Suncokret”, Ekstra Nena, Zoran Leković, Merima Njegomir, Đura Mornar, Dušica Novaković, Milan Šević, i grupa “Zana”.

Ulaznice za koncert 30. juna posetioci će moći da preuzmu uz ličnu kartu od ponedeljka 19. juna na blagajni Dvorane Doma Sindikata. Svaki posetilac će moći da podigne maksimalno četiri ulaznice.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde