Besplatan beogradski koncert grupe “Legende”

0
211

U okviru Kulturnog leta na Paliluli, u nedelju 20. avgusta, grupa “Legende” održaće koncert.

Sa obožavaocima, “Legende” će se družiti pod vedrim nebom, na Platou Centra za kulturu “Vlada Divljan”. Publiku će dodatno oduševiti što je koncert besplatan. Iako nema prodaje ulaznica, one će se zbog ograničenog kapaciteta biti podeljene. A, zainteresovani ih mogu preuzeti na biletarnici CK “Vlada Divljan”, u periodu od 12-20h.

Palilulska manifestacija održava se u saradnji Gradske opštine Palilula i Centra za kulturu „Vlada Divljan“.legende plakat

Inače, grupa “Legende” osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada je i objavila diskografski prvenac. Prva koncertna sezona ansambla počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995, koncertom u beogradskom Sava Centru. U ovoj dvorani, već više od dve decenije “Legende” se u kontinuitetu druže sa svojim obožavaocima.

Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014, jer je grupa “Legende” svojim koncertima 8. i 23. februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra. Po tome su jedinstveni, jer ni jedan izvođač nije uradio. Tim povodom im je uručena svečana Plaketa za dugogodišnju, neprekidnu saradnju.

Beograd je dobio svoj Fenomen

U svojoj kolekviji imaju brojna priznanja i nagrade – a još je posebno drago članovima benda. To je „Zlatni beočug“ za 2013. godinu, godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

Crnogorski „Pajtonovci“ uskoro u bioskopima u regionu

Grupa je održala brojne koncerte u Srbiji i regionu, a gostovali su i širom Evrope, u Americi i Australiji. Jubilarni, hiljaditi koncert obeležen je 5. februara 2005.

U centru za kulturu “Vlada Divljan” posetioci će uživati uz njihove brojne hitove – “Ne veruj”. “Četrdesete”, “Ne pitaj”, “Tamburaši”, “Moja si”…

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde