Beovizija 2019: Tri takmičarske večeri, veliko finale 3. marta

0
370

64. Pesma Evrovizije održaće se 14, 16. i 18. maja u Tel Avivu. Učestvovaće 42 zemlje, saopštili su organizatori takmičenja iz Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Festival Beovizija, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, imaće tri takmičarske večeri.

Tri takmičarske večeri na Beoviziji 2019

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara; a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu – 3. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a; i RTS Planeti od 21h.

Izrael je pobednik 63. “Pesme Evrovizije”

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu Beovizija 2019. U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija. A, najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika Beovizije 2019. Publika i stručni žiri će svojim glasovima – po evrovizijskom principu, odlučiti o pobedniku. Odnosno – ko će predstavljati Srbiju na 64. izboru za najbolju pesmu Evrope.

Beovizija 2019: Odabrane 24 kompozicije

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu u toku februara biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta; i zvaničnom YouTube kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije. Izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju “Šarenica”.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde