Beovizija 2018: Pobedila “Nova deca” Sanje Ilića i “Balkanike”

0
647

Na 63. Evrosongu Srbiju će predstavljati Sanja Ilić i “Balkanika” sa pesmom “Nova deca”.

Beovizija 2018 instagram balkanika official
“Balkanika”, Foto: Printskrin Instagram / balkanika_official

Posle devet godina ponovo je održana Beovizija u Beogradu! Na festivalu je nastupilo 17 kandidata u Sava centru, uz direktan prenos na RTS. Svaki takmičar se nadao da će baš on pobediti i predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj “Pesmi Evrovizije” u Lisabonu, a koja će se održati od 8. do 12. maja. Najviše glasova stručnog žirija i publike dobila je pesma “Nova deca” u izvođenju Sanje Ilića i “Balkanike” To su pobednici Beovizije 2018 i predstavnici Srbije na 63. Evrosongu.

Ovo su kompozicije koje će izvesti takmičari na „Beoviziji 2018“

Beovizija 2018
“Balkanika” na sceni Sava centra, Foto: RTS

Ovog puta stručni žiri i publika imali su isti ukus. Jer, najviše glasova dodeli su ovoj numeri. Inače, članovi stručnog žirija Beovizije 2018 bili su: Vojkan Borisavljević (kompozitor, dirigent, aranžer, učesnik i pobednik brojnih domaćih festivala – predsednik žirija); Ivana Peters (interpretatorka, kompozitorka i tekstopisac); Dejan Alagić (kompozitor, tekstopisac, aranžer, multiinstrumentalista i muzički producent); Dejan Petrović (trubač, kompozitor); i Željko Vasić (pevač, kompozitor). Odnos glasova publike (glasanje putem SMS-a) i žirija bio je 50:50 odsto.

Prihod od SMS-glasova u humanitarnu kampanju
Prihod od SMS poruka sa nacionalnog izbora biće preusmeren za Nacionalnu kampanju RTS-a “Rak je izlečiv”, koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja. Kampanja je posvećena prevenciji i borbi protiv malignih bolesti i trajaće godinu dana.

Autori pobedničke numere “Nova deca” su Sanja Ilić i Tatjana Karajanov (muzika), Danica Krstajić (tekst) i Darko Dimitrov (aranžman).

Sanja Ilić i „Balkanika“ objavili album „Stand Up“

Uoči “Beovizije” upravo je favorit za pobedu bio Sanja Ilić i njegova grupa “Balkanika”. Muzičar je verovao da ima više šanse nego ikada da osvoji prvo mesto i brani boje Srbije na najprestižnijem muzičkom takmičenju Evrope.
– Svako ko se prijavio ima nameru da pobedi. “Balkanika” je rešila da učestvuje jer ima jako dobru pesmu. Spojili smo dva sveta, jednu staru Srbiju i novu modernu vezanu za svet. Da je drugačije, ne bismo se prijavili na takmičenje – rekao je Ilić.

Beovizija 2018: Različite želje i očekivanja izvođača

Beovizija 2018 balkanika instagram
I glas i stras, atraktivne članice “Balkanike”, Nevena i Danica,
Foto: Printskrin Instagram / Balkanika official

– Po pregledima na YouTube mi smo ubedljivo na prvom mestu. Da li je to dobro ili ne, videćemo. Dešavalo se da pesme koje su bile najbolje, čak i mom slučaju, nisu otišle na Evroviziju. Ali mislim da se to ovog puta neće desiti! – rekao je pred takmičenje Sanja Ilić.

On se složio da je ponekad potrebno da se neka pesma izvodi na stranom jeziku, ali to neće biti njihov slučaj.
– Nisam potpuno siguran na kom jeziku je najbolje pevati. Ali sam siguran da ovu pesmu sam uradio i ovde i tamo treba pevati na maternjem. Tako je napravljena, mislim da bi engleski dosta pokvario tu pesmu, jer ima mnogo etno-zvuka. Neke pesme je možda potrebno otpevati na engleskom jeziku, a naša pesma može da ide isključivo na srpskom! – kazao je Sanja Ilić.

Evrosong 2018: Srbija nastupa druge polufinalne večeri

Beovizija 2018
Rezultati glasanja

Voditelji Beovizije bili su Dragana Kosjerina, Aleksandar Stojanović, Branko Veselinović i Kristina Radenković. A ovo su svi učesnici: grupa “Sevdah bejbi”; Beti Đorđević i Rambo Amadeus; Maja Nikolić; Srđan Marijanović i Emil; Ivan Kurtić; Sanja Ilić i “Balkanika”; “Koktel Balkan”; Boris Režak; “Lana i Aldo”; Dušan Svilar; Igor Lazarević; Saška Janković; Lord; Danijel Pavlović; “Rejbass”; “Osmi vazduh i drugari”; “Biber” i di-džej Niko Bravo.

Drugo mesto u konačnom plasmanu zauzela je pesma “Pesma za tebe” u izvođenju Saške Janković, a treće “Pod krošnjom bagrema” koju je otpevao Dušan Svilar.

NAŠA DECA

Svet je naš, ti samo i dalje sanjaj
Pogledaj u sunce
Sreća je dostižna, uzmi je
Počinje još jedan dan za nas.

Svet je naš i vreme prestaje da žuri kad… si sa mnom ti
Svet je naš i s osmehom se budim zato što… postojiš ti
Sve je jasnije, sunce sija drugačije
Svet je naš i nova deca s nama stvaraju bolji svet

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde