“Beogradski novogodišnji koncert”: “Bal pod maskama” 12. januara

0
131

Tradicionalni “Beogradski novogodišnji koncert” Simfonijskog orkestra i Hora Muzičke produkcije RTS održava se uvek početkom Nove godine. Ovog puta, pod vođstvom maestra Bojana Suđića, najavljen je za 12. januar u Sava centru.

"Beogradski novogodišnji koncert": "Bal pod maskama" 12. januara

Koncert nosi praznični naslov – “Bal pod maskama”. U svečanoj, ali misterioznoj atmosferi, iza maski, ansambli Muzičke produkcije RTS izvešće neke od najpopulararnijih kompozicija umetničke muzike. Biće i specijalna muzička iznenađenja.

Doček 2020: “Nova godina – Otmeno” – klasika, latino, rege, afro
"Beogradski novogodišnji koncert": "Bal pod maskama" 12. januara
Čarls Kastronovo, Foto: en.wikipedia.org

Kao specijalni gost na koncertu će nastupiti Čarls Kastronovo, jedan od najboljih lirskih tenora na svetu. Karijeru je započeo kao član Opere Los Anđelesa, a na poziv Metropoliten opere, pridružuje se njihovom programu za razvoj mladih umetnika u kojoj debituje kao Bepe, u operi “Pajaci”.

Njegov repertoar kreće se u rasponu od velikih Mocartovih uloga u operama “Don Đovani” i “Čarobna frula”, do operskih ostvarenja “Lučija od Lamermura”, “Ljubavni napitak” i “Travijata”. Poslednjih godina Kastronovo postiže velike uspehe kao interpretator glavnih uloga u operama “Faust”; “Romeo i Julija”; “Rigoleto”; “Boemi”; i “Život razvratnika”.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Tumačio je naslovnu ulogu na svetskoj premijeri opere “Il Postino” Danijela Katana u Los Anđelesu uz Plasida Dominga. Istu rolu je reprizno izveo u Parizu i Santjagu. Redovno nastupa na scenama najvećih operskih kuća poput Kraljevske opere “Kovent garden”; Bečke državne opere; Berlinske državne opere; Pariske opere; Bavarske državne opere; Kraljevska opera La Mone u Briselu…
Cene ulaznica za novogodišnji koncert “Bal pod maskama” su 1.200; 1.500; 1.700; i 2.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde