“Beogradski Manifest” – zabava za celu porodicu

0
317

Treći Festival manifestacija i destinacija “Beogradski Manifest” biće održan na Kalemegdanu od 26. do 28. maja. Ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

bg manifest“Beogradski Manifest” će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponudi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu. Posetiocima koji dođu na Kalemegdan organizatori obećavaju da će provesti lep i zabavan vikend.

Na Gornjem gradu Beogradske tvrđave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije i predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju. Na centralnoj bini festivala će se smenjivati nastupi muzičkih grupa i kulturno umetničkih programa iz svih krajeva Srbije. Na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze. Ovo će biti jedinstvena prilika za sve posetioce da pred početak letnje sezone, možda baš u Srbiji pronađu pravo mesto za odmor ili utočište iz gradske vreve.

Manifestacija ARLEMM 2017 obeležiće kulturno leto u Arilju
Beogradski Manifest 2017
Konji vrani, baloni šareni i još mnogo toga za uživanje na Beogradskom Manifestu, Foto: Promo

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje, a koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Dok roditelji budu uživali u brojnim programima i degustaciji hrane i pića iz svih krajeva Srbije, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, zabavu pronaći u velikom dečjem gradu. On će se prostirati na preko 1.500 kvadratnih metara. Pored tobogana, trambolina, čudesnog dvorca, mališani će moći da pogledaju tri predstave dnevno, kao i nastupe dečjih horova. Kreativnost dece će doći do punog izražaja u radionicama i plesnim programima. Posebnu radost najmlađima će prirediti brojni animatori, mađioničari, klovnovi. Imaće priliku i da jašu konje.

Festival “Beogradski Manifest“ je poznat i po tome što je prvi put na zidinama Kalemegdana viđeno mnoštvo velikih šarenih letećih balona, pa će tako biti i ove godine. S obzirom da Srbija ima samo jedan registrovani balon, balonari iz nekoliko zemalja Evrope će upotpuniti ovu divnu sliku.

16. manifestacija „Noć knjige“ 16. juna

Ekskluzivno ove godine posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do četiri metra će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Beogradski Manifest - Festival balona
Festival balona Foto: Promo

Još jedna novina su posebno osmišljene ženska i muška zona. Tu će dame videti zanimljive kreacije naših dizajnera, moći će da urade manikir ili masažu glave, dok će muškarci u zoni “hedonizam jača organizam” biti u prilici i da se obriju u berbernici na otvorenom.

“VIP Magic box zona” je veliki bioskop na otvorenom. Na repertoaru će imati brojne filmske hitove, a koje će posetioci moći da pogledaju uz degustaciju vina najboljih srpskih vinarija. Posetioci će takođe imati priliku da u jednom od tri festivalska dana uživaju i u izložbi automobila old tajmera.

Sa svim sadržajima koje festival “Beogradski Manifest” nudi, Kalemegdan će biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva čula, dok će gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21 čas; a u subotu i nedelju od 12 do 21 čas. Sve zanimljivosti i informacije o satnici i programima festivala mogu se pratiti na sajtu i facebook strani festivala.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde