Beogradski Manifest: Centar najbolje zabave

0
128

Beogradski Manifest odražaće se od 25. do 27. maja na Kalemegdanu.

Beogradski Manifest centar najbolje zabaveVeliki praznik festivala i centar najbolje zabave za celu porodicu biće organizovaće se i ove godine. Održavanje četvrtog Festivala manifestacija i destinacija Beogradski Manifest biće u petak, 25. maja, od 16 do 21h, a u subotu i nedelju (26-27. maja) od 11 do 21h. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Beogradski Manifest centar najbolje zabaveTokom tri dana u deset festivalskih zona i pet programskih bina posetioci će pronaći odličnu zabavu u bogatim programima – zabava za decu; plesni performansi; filmske projekcije; koncerti; atrakcije; turizam; kultura; lepota; zdravlje; edukacija; promocije; jahanje konja; pivske, vinske i gastronomske degustacije… U petak 25. maja biće postavljena i izložba automobila old timera. Duh starih, viteških vremena na Beogradsku tvrđavu će doneti vitezovi iz Poljske, Češke, Rusije, Mađarske, Republike Srpske i Srbije. Oni će biti obučeni u autentične viteške odore i tokom sva tri dana demonstrirati srednjovekovni način borbe.

Beogradski Manifest na Kalemegdanu od 25. do 27. maja

Beogradski Manifest centar najbolje zabaveJedan od najlepših beogradskih parkova biće još lepši i ukrašen najlepšim obeležjima iz preko 60 opština iz Srbije, koje će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. Lepote svoje zemlje predstaviće i gosti iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine partner festivala. Oni će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.
Od prvog izdanja cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na početku letnje turističke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija koje mogu da posete za vreme svog godišnjeg odmora.

„Beogradski Manifest“ – najposećeniji do sada
Beogradski Manifest centar najbolje zabave
Fantastične kreacije od slame

Uvek je dečja zona najšarenija i najveselija. A, ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja, pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara… biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Beogradski Noćni Market: Velika pijaca 25. maja u Studentskom parku

Beogradski Manifest centar najbolje zabave reciklažaOve godine se na festivalu obeležava “godina reciklaže”. Tako će se nastaviti kampanja “Manifestuj se – Svaka limenka se računa”. U okviru nje su tokom 10 dana maja ispred TC Ušće, prikupljane limenke za reciklažu. Učesnici kampanje ispred TC Ušće su za predate limenke, preko android aplikacije “Solagro-Budućnost reciklaže” dobijali bodove na osnovu kojih će na Beogradskom Manifestu moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena.

Beogradski Manifest centar najbolje zabaveNa samoj aplikaciji se nalazi i spisak od oko 30 vrsta fenomenalnih nagrada i podatak koliko je bodova potrebno prikupiti za određenu nagradu. Ukupno će biti podeljeno čak 5.630 nagrada, koje će se preuzimati u posebnoj zoni “Limengrad-Mašta može svašta” na Beogradskom manifestu. Neke od nagrada su: let helikopterom iznad grada; vožnja brodom Dunavom; putovanja po Srbiji; korišćenje vozila sa punim rezervoarom na tri dana; karte za koncerte; večera za dvoje… kao i razni proizvodi hrane i pića koje dodeljuju partneri festivala. Organizacija ove velike i značajne društveno odgovorne akcije se realizuje u saradnji sa ReCan fondacijom i Ball Packaging Europe.

Voljeni grad

Beogradski Manifest centar najbolje zabaveSvake godine festival se obogaćuje i novim sadržajima. Tako će ove godine prvi put biti organizovani Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina. Tu će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom. Ali i živim svirkama cover bendova.

Beogradski Manifest centar najbolje zabavePosebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame, gde se posetioci veoma rado slikaju i sa prijateljima širom sveta dele najlepše uspomene sa Beogradskog Manifesta.

Hram Svetog Save u američkom izdanju magazina „Vogue“
Beogradski Manifest centar najbolje zabave
Filmske projekcije

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija; Grada Beograda; Turističih organizacija Srbije i Beograda; Privredne komore Srbije. Sa svim sadržajima koje Beogradski Manifest nudi, Kalemegdan će biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva čula. A, gostima i turistima će pružiti nezaboravan doživljaj srpske prestonice.

PR; Foto: Beogradski manifest

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde