“Beogradska zima” od 1. decembra do kraja januara 2019

0
285

Beograđani, kao i gosti prestonice, mogu da uživaju u tradicionalnoj manifestaciji na platou ispred UK “Vuk Karadžić” i opštine Zvezdara.

"Beogradska zima" od 1. decembra do kraja januara 2019 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je 1. decembra otvaranju Trga bajki, čime je počela “Beogradska zima”. On je tom prilikom naglasio da će “Beogradska zima” trajati do kraja januara 2019, a za 4. decembar najavio je konferenciju za medije i spisak izvođača za spektakularni doček Nove godine u glavnom gradu, koji će trajati tri dana.

Događaju je prisustvovala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović; predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović; kao i direktor UK “Vuk Karadžić” Svetislav Bule Goncić.

Kombank dvorana: Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći” premijerno 15. decembra

"Beogradska zima" od 1. decembra do kraja januara 2019– Kao i svakog 1. decembra otvaramo “Beogradsku zimu” i to tradicionalno radimo na Trgu bajki ispred opštine Zvezdara. Ovo je samo jedna od brojnih manifestacija koje će biti održane tokom naredna dva meseca, sa skoro 500 sati programa. Na taj način želimo da sugrađanima, naročito najmlađim, obezbedimo kvalitetan program u decembru i januaru. Osim Trga bajki, 15. decembra pustićemo u rad klizalište na Trgu Nikole Pašića. Ono će se za razliku od prethodnih godina prostirati oko fontane – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg otvorenog srca se ove godine izmešta sa Trga Republike zbog radova i nalaziće se na početku Knez Mihailove ulice, u blizini Obilićevog venca.

Aca Lukas, Jala Brat i Buba Corelli za doček 2019. u Štark areni

"Beogradska zima" od 1. decembra do kraja januara 2019– Na tom mestu nalaziće se jelka i Trg otvorenog srca će i ove godine imati tradicionalno bogat program. Kao novinu imamo bioskop na otvorenom. On će se nalaziti na novoizgrađenom platou na Slaviji. Dečji kulturni centar takođe priprema svoj program, dok će u januaru primat preuzeti Božićno seoce kod Hrama Svetog Save. Ne bi trebalo zaboraviti ni manifestaciju “Ulica otvorenog srca”, koja će biti održana, kao i uvek, na više lokacija. Grad Beograd je obezbedio da ove godine manifestacija “Beogradska zima” bude kvalitetnija nego prošle. I, nadam se da će sugrađani, naročito najmlađi, zaista uživati! – dodao je zamenik gradonačelnika.

Najluđa noć u Leskovcu uz “Van Gog”

"Beogradska zima" od 1. decembra do kraja januara 2019Kada je u pitanju doček Nove godine, naveo je Vesić, trebalo bi napomenuti da će biti realizovan u tri večeri – 30. i 31. decembra, odnosno 1. januara.

– Na konferenciji za medije 4. decembra objavićemo spisak izvođača i moram da kažem da smo spremili pravi spektakl! Koncept je donekle izmenjen – 31. decembra je “klasičan doček”; dan ranije ćemo imati di-džejeve i to će biti namenjeno mlađoj publici; dok smo za 1. januar pripremili malo drugačiji program. U Sava centru će biti klasične muzike i mislim da će biti za svakoga po nešto. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u kreiranju programa i preostaje nam da naredne praznične dane provedemo uživajući – zaključio je Vesić.

Saša Kovačević za Novu godinu ispred Skupštine, za Dan zaljubljenih u Štark areni

"Beogradska zima" od 1. decembra do kraja januara 2019Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je zahvalio gradu Beogradu i UK “Vuk Karadžić”, jer “Beogradska zima” i ove godine, četvrti put zaredom, počinje Trgom bajki.
– Nadam se da će svi Beograđani, a naročito Zvezdarci, doći i povesti svoje najmlađe da zajedno uživamo tokom prazničnih dana – rekao je Ignjatović.

Svetislav Gocić je prisutne obavestio da se raspored dešavanja i predstava može pronaći na Trgu bajki, ali i na web-sajtu UK “Vuk Karadžić”.

Izvor: Beoinfo / Foto: Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde