Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

0
126

Manifestacija Beogradska zima 2019-2020. biće organizovana od 1. decembra 2019. do 15. februara 2020. godine.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Grad Beograd je za predstojeće zimske praznike pripremio pregršt raznovrsnih programa u okviru manifestacije Beogradska zima, koja će zanimljivim zabavnim i kulturnim sadržajima obogatiti gradske trgove. Beograđane i posetioce srpske prestonice očekuje čak 700 sati besplatnog programa tokom 77 dana! Inače, poslednjih šest godina nastupaju domaći muzičari, što je politika grada.

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije: “Betoven i još ponešto”

Pored tradicionalog Trga otvorenog srca i dočeka Nove godine u centru grada, zimu će obeležiti klizanje na otvorenom klizalištu, predstave, koncerti, bioskopske projekcije… i sve to na 18 lokacija u gradu. Posebna pažnja posvećena je najmlađima i njihovom nezaboravnom provodu tokom dva i po meseca ove manifestacije. Svečano otvaranje planirano je u nedelju, 1. decembra, ispred Opštine Zvezdara, gde će tradicionalno biti upriličen Trg bajki.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Jedna od ovogodišnjih novina Beogradske zime je nova lokacija klizališta. Ono će se sa Trga Nikole Pašića preseliti na Trg Republike. Najavljeno je da će biti “svetsko i mega”. Na otvaranju postavljenog klizališta na Trgu Republike nastupiće Goca Tržan.

RUTA: Festival Regionalne unije teatara od 1. do 6 decembra u BDP-u

Tokom svakog dana trajanja manifestacije biće održavane lepe aktivnosti u nekom delu grada. U Kombank dvorani će puna dva meseca posetioci moći da gledaju projekcije filmova – svakog dana od 9 do 15h. Naravno, i ove godine biće organizovan Božić kod hrama Svetog Save, kao i Open Air Cinema na Trgu Nikole Pašića.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Za doček Nove godine ispred Narodne skupštine nastupiće Lepa Brena, Maya Berović, “Kiki i Piloti”. Dan ranije Beograđane i goste srpske prestonice zabavljaće Vuk Mob; Angelina; Gazda Paja; Sara Jo; Mili; Senidah, Coby; Rasta; MC Stojan; i DJ Đuka.

TRG BAJKI

Novogodišnja manifestacija Trg bajki biće priređena od 1. do 30. decembra 2019. ispred Teatra Vuk na Zvezdari (Bul. kralja Aleksandra 77a). U sklopu prazničnog programa Beogradska zima 2019-2020, tokom decembra svakodnevno će se igrati naše narodne bajke; opere za decu; lutkarske predstave; organizovaće se koncerti; prezentacije; edukativne i ekološke radionice u saradnji sa Srbijašumama, Zvezdarskim ekološkim centrom, Čuvarima zanata… Biće to bogat zabavni i inkluzivni program za decu.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

U ambijentu koji dočarava povratak u detinjstvo i maštu svako će pronaći delić svoje praznične radosti. Na ovom Trgu u pretprazničnom i prazničnom raspoloženju, uz brojne glumce, pevače, animatore, žonglere, mađioničare i ulične svirače, deca i svi koji se osećaju kao deca, imaće priliku da na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda.

TRG OTVORENOG SRCA

Trg otvorenog srca (Trg Republike), kao deo beogradskog novogodišnjeg programa Beogradska zima, biće održan od 1. decembra 2019. do 2. februara 2020. Ova manifestacija, po deveti put, biće potpuno posvećena deci, koje će dva meseca uveseljavati mađioničari, glumci, kreativci, klovnovi i razni drugi animatori. Pored pozorišnih predstava, biće upriličene i radionice dok će glumci čitati bajke. U toku decembra program će se održavati radnim danima od 16 do 19h, a vikendom od 12 do 18h.

Boemski i novogodišnji: Vlado Georgiev u Sava centru 20. decembra
Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

Na Trgu otvorenog srca tokom januara će se petkom, subotom i nedeljom održavati mini marketi sa različitim temama kao što su Sajam meda i njegovih proizvoda (3, 4. i 5. januar); Darovi Srbije – sajam srpskih gazdinstava (10, 11. i 12. januar); Sajam čokolade i slatkih proizvoda (17, 18. i 19. januar); Sajam vina i sira (24, 25. i 26. januar); i Sajam suvenira i ručnih radova (31. januar, 1. i 2. februar).

Sve vreme trajanja manifestacije biće postavljene i ukrašene drvene kućice u kojima će se prodavati tradicionalni novogodišnji proizvodi. Uz toplu čokoladu, čaj, kafu, kuvano vino, kolače, slatkiše i druge specijalitete, provod za celu porodicu na Trgu otvorenog srca je zagarantovan.

“Bajaga i Instruktori” sa horom i orkestrom i 9. decembra u Sava centru

U okviru Toplog kutka, a u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, Beogradska kulturna mreža će organizovati i ekološko-edukativnu kampanju “Biram da recikliram”. Akcenat će biti stavljen na zamenu plastičnih kesa reciklažnim.
Manifestaciju Trg otvorenog srca realizuje Beogradska kulturna mreža u saradnji sa Gradom Beogradom, Beokom servisom i Turističkom organizacijom Beograda.

Foto: CEBEF

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde