“Beogradska zima”: Bogat program tokom dva meseca

0
196

I ove godine očekuje nas pun mesec praznične atmosfere u Beogradu. Građani će moći da uživaju na nekoliko klizališta, u carstvu mašte na Trgu bajki, raznim dešavanjima u Ulici otvorenog srca, ali i u nekim potpuno novim sadržajima i na novim lokacijama.

beogradska zimaManifestacija “Beogradska zima” imaće program na više od 15 lokacija u gradu, a trajaće puna dva meseca – od 1. decembra 2017. do 31. januara 2018. godine.
Već tradicionalno, program će biti organizovan na Trgu republike, Trgu Nikole Pašića, platou ispred Skupštine Srbije, kao i Sava centra, u Svetogorskoj, na Tašu… A, plato ispred TC “Rajićeva” biće promovisan kao novi gradski.

Darko Rundek i „Plavi orkestar“ u Novom Sadu za doček 2018.

“Beogradska zima” počeće 1. decembra u 17 časova na platou ispred Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” i opštine Zvezdara na Bulevaru, gde će biti “Trg bajki”. Tada će se organizovati velika žurka. Biće koncert grupe “Vocal 5”, Irine Brodić i Jane Paunović (predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečjoj Evroviziji) i Aleksandra Stefana Radiševića. Uz glumce, Jelisavetu Karadžić, Anitu Stojadinović, Nikolu Ranđelovića i Miloša Đurovića, sa decom će se igrati i klovn Alex, mađioničar Bojan i mnogi animatori. A, u kući bajki u 18 časova biće izvedena predstava “Devojka brža od konja”.

Besplatan koncert Željka Joksimovića na Jahorini za najluđu noć

U ambijentu koji dočarava povratak u detinjstvo i maštu, svako će pronaći delić svoje praznične radosti. Prošla novogodišnja manifestacija “Trg bajki” imala je velikog uspeha. Tada se tokom mesec dana okupilo i zabavilo preko 120.000 mališana i njihovih roditelja, učitelja i vaspitača. Ovog decembra, sledi nastavak, pa će Beograđani i gosti Beograda imati ponovo priliku da uživaju na “Trgu bajki”!

Dino Merlin za doček 2018. na dubrovačkom Stradunu

beogradska zimaOvde će se svakodnevno igrati naše narodne bajke, opere za decu, lutkarske predstave… Organizovaće se koncerti, prezentacije, edukativne i ekološke radionice u saradnji sa Srbijašumama, Zvezdarskim ekološkim centrom, Čuvarima zanata… Biće i bogat i zabavni i inkluzivni program za decu.

U pretprazničnom i prazničnom raspoloženju, uz brojne glumce, pevače, animatore, žonglere, mađioničare i ulične svirače, deca i svi koji se osećaju kao deca – imaće priliku da na najlepši način upoznaju i uživaju u tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda. A, ulaz za sve posetioce je besplatan.

Super Nova: Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije

Svakako i na ostalim lokacijama u gradu biće zanimljivo, zabavno i veselo. Na Tašu će biti najveće klizalište u Beogradu, a na Trgu Nikole Pašića će, već tradicionalno, postojati malo klizalište, ali i dodatni programi: Semafor žurka, maskenbal, predstave za decu, besplatne školice klizanja… Postojaće i klizalište ispred Muzeja savremene umetnosti i na Adi ciganliji.

beogradska zima
Ulica otvorenog srca uvek privuče veliki broj posetilaca

Na Kalemegdanskoj tvrđavi biće održan Novogodišnji dečji festival, a u UK “Vuk Karadžić” – “Bal za penzionere”. Prvog dana Nove godine biće tradicionalno održana Ulica otvorenog srca, što je, po mišljenju mnogih, jedna od najlepših manifestacija u Beogradu.

Novogodišnja fešta u Budvi trajaće četiri dana uz „Dugme“, „S.A.R.S.“, Bajagu, „Dubiozu“…

Prvi put ove godine osmišljen je projekat “Božićno seoce”, koje će se nalaziti ispred hrama Svetog Save i trajati više od 20 dana.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde