Beogradska filharmonija vas zove na piknik

0
125

Gabrijel Felc, Zubin Mehta i Beogradska filharmonija upriličiće besplatan na otvorenom. Očekuje se više od 20.000 ljudi!

Beogradska filharmonija koncert na otvorenomBesplatan koncert Beogradske filharmonije na otvorenom zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i specijalnim gostom Zubinom Mehtom, biće održan u nedelju, 25. juna na lokaciji između Ušća i Palate Srbija, u novobeogradskom Bloku 13, sa početkom u 20 časova. Inače, na ovom mestu će se u budućnosti nalaziti nova dvorana Filharmonije.

Kapije za posetioce se otvaraju od 17 časova i biće postavljene iz pravca Ulice Ušće i u Bulevaru Nikole Tesle. Obe ulice će biti zatvorene za saobraćaj. Na koncertu pod otvorenim nebom neće biti klasičnog sedenja, već Beogradska filharmonija poziva publiku na veliki piknik tokom kojeg će uživati u hitovima klasične muzike koje je sama izabrala.

A to su:
1. A. Markez: Danson br. 2
2. D. Šostakovič: Valcer (Džez svita br. 2)
3. K. Sen-Sans: Danse macabre
4. S. Hristić: Grlica (Ohridska legenda)
5. Đ. Rosini: Vilijem Tel, uvertira (finale)
6. A. Hačaturjan: Igra sablji
7. M. Ravel: Bolero
8. R. Vagner: Kas Valkira (Valkire)
9. P. I. Čajkovski: Valcer cveća (Krcko Oraščić)
10. E. Grig: U pećini gorskog kralja (Per Gint)
11. Ž. Bize: Karmen, uvertira
12. Dž. Vilijams: Imperijalni marš (Ratovi zvezda)

Legendarni Mehta nastupa na kraju ovog koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije.

Izvor Beogradske filharmonije

Članovi orkestra Beogradske filharmonije napravili su svoje plej-liste muzike koju slušaju, a uz te numere će se publika zagrevati pre koncerta. Među njima su: “Africa” (Toto), “Follow me” (Pat Metheny), “Enjoy the silence” (Depeche mode), “All along the watchtower” (Hendriks), “As Tears go By” (The Rolling Stones), “Give it Away” (Red Hot Chilli Peppers), “Anarchy in the UK” (Sex Pistols), “Moonlight Serenade” (Glenn Miller Orchestra), “Hope I don’t fall in love with you” (Tom Waits), “Young Americans” (D. Bowie), “Viva la Vida” (Coldplay)…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde